Volumineus haar, dat is toch wat iedereen wil? Hoe hard je het ook probeert, hoeveel mousse je ook in je haar spuit en hoe lang je je haar ook föhnt… Na een paar minuten zit je haar weer net zo plat als toen je net onder de douche vandaan kwam. Dit zijn de beste tips voor het creëren van volume in je haar die wél werken!

1. Less is more  

Des te meer mousse, haarspray en droogshampoo je in je haar spuit, des te zwaarder je haar wordt. Wat dus betekent dat je haar geen volume krijgt, maar juist naar beneden zakt! Gebruik dus nét even wat minder haarproducten en zorg dat je een goede shampoo en conditioner als basis gebruikt.

2. Droogshampoo

Oké, een beetje droogshampoo mag (niet te veel, niet te weinig). Door de ruwe textuur werkt het prima om een beetje volume in je ietwat-vettige haar te creëren. Zo’n spraytje je haar net wat meer texture, waardoor het meteen een stuk voller lijkt. Hier vind je de beste droogshampoos.

3. Poeder

Poeders hebben een beetje hetzelfde effect als een droogshampoo, maar dan wat heftiger. De poeder is een fijne, kleverige poeder. In tegenstelling tot siliconen (die zorgen voor een gladde en glanzende laag op je haar) is een poeder ruwer. Het geeft je haar een matte look en helpt door de wrijving tussen de haarvezels te verhogen.

4. Touperen

Dit moet je niet té vaak doen, want goed voor je kapsel is het niet. Maar heb je een feestje, date of wil je er gewoon oogverblindend goed uitzien vandaag? Kies dan voor deze optie! Je pakt een pluk haar en ga tegen de richting in borstelen. Dus van boven naar beneden en ga er daarna met je vingers doorheen, om het heel iets minder messy te maken en voilà!

5. Highlights

Wanneer je lichte highlights neemt kan dit de illusie van dikker lijkend haar opwekken. Dit komt doordat je meer textuur en dimensie creëert.

6.  Was je haar niet te vaak

Tip nummer één: was je haar maximaal twee keer per week om je haar voller en dikker te maken. De eerste twee weken moet je haar even ‘wennen’ maar daarna heb jij een volle bos met haar! Te vaak wassen is simpelweg slecht voor je haar en funest voor het volume. Het is zelfs een van de meest gemaakte fouten bij het wassen van je haar!

7. Eerst conditioner dan pas shampoo

Klinkt misschien een beetje gek, maar voor meer volume begin je met conditioner en eindig je met shampoo. De conditioner verzwaart je haar namelijk heel erg waardoor het futloos wordt. Daarom begin je met conditioner voor de zachtheid en voor beter door te borstelen, en de shampoo spoelt die resten weg waardoor jouw hair do een stuk meer volume krijgt! Ook heel belangrijk: gebruik conditioner ALLEEN in de puntjes en waar het écht nodig is. Dus absoluut niet op de hoofdhuid, daarvan wordt het alleen maar slap en gaat je kapsel niet ten goede.

8. Vermijdt twee-in-één producten

Dit soort haarproducten blijven lang in je haar hangen, waardoor je haar sneller zakt en producten als haarspray lastiger blijven zitten. Haar dat niet schoon is, wordt door het vet en andere haarproducten plat en futloos. Dit komt doordat de haren zo aan elkaar gaan plakken. Een goede shampoo is dan ook heel belangrijks om extra bigness te creëren.

9. Gebruik een volume boosting shampoo

Hier vind je de beste shampoos voor fijn haar

10. Gebruik een volume boosting conditioner

Een conditioner gebruiken in de douche is een major key voor gezond haar. Het helpt gespleten haarpunten tegen te gaan. Om meer volume in je haar te krijgen is het belangrijk om geen conditioner op de wortels van je haar te gebruiken, zo voorkom je dat je haar snel vet wordt en minder big wordt.

11. Ga met een vlecht slapen

En wanneer je in de ochtend wakker word,t is je haar in de slag van je vlecht gevormd. Haal je handen door je lokken en je bent klaar (en zo krijg je de mooiste krullen).

12. Föhnen

Laat je haar het liefst natuurlijk opdrogen, om vervolgens op een zo koud mogelijke stand je haar wat volume in te blazen! Dit werkt stukken effectiever dan wanneer je je haar nat gaat föhnen. Hierbij is zwaartekracht your best friend! Ga gewoon voorover hangen, en föhn dan je haar droog. Spuit er (iets) haarspray in en say ‘hi’ tegen je volume.

13. Zeezout of Sugar Spray

Zit jouw hair do in de zomer ook altijd zo mooi vol? Dat komt door het zeewater. Het zout uit zeewater maakt je haar namelijk wat stroever en zorgt ervoor dat je haar meer volume krijgt. Geen zin in een verfrissende herfstduik? Ga dan naar de winkel en koop een sea salt spray voor hetzelfde effect. Zo handig! Het nadeel is alleen wel dat je haar er stug en mat van wordt. Gelukkig heeft de haarindustrie daar iets op bedacht: sugar spray! Een soort sea salt spray, maar dan met suiker én het zorgt ervoor dat je haar zijn glans behoudt.

13. Scheiding

Draag je altijd een midden scheiding? Maak dan eens een schuine scheiding of andersom! Wanneer je altijd je haar op dezelfde manier draagt, gaat je haar op een gegeven moment ‘hangen’. Switch dus regelmatig van scheiding.

14. Big wavy hair-techniek

Met de big wavy hair-techniek creëer je een coupe à la Doutzen Kroes! Benieuwd hoe je dat doet? Klik hier!

 15. Masseer je hoofdhuid

Door je hoofdhuid iedere keer voor dat je je haren gaat wassen masseert, stimuleer je de haargroei. En met meer haar lijkt je haar natuurlijk voller. Plus het is super ontspannend.

16. New do

Ook een nieuwe look kan je haar voller doen ogen. Kies voor niet té lang haar. Zo verzwaar je het alleen, waardoor het platter lijkt. Dit zijn de kapsels voor dun haar.

17. Leg de kam weg

Als je continu je haar kamt of borstelt haal je al het volume eruit. Veel vrouwen denken dat hun haar er hierdoor verzorgt uitziet, maar het wordt er juist slap en futloos van. Borstel of kam je haren alleen ‘s ochtends voordat je de deur uit gaat en style je haar verder met je vingers, zodat er meer volume in komt.

18. Eet gezond

Omega 3-vetten zijn enorm goed voor je haar, huid en nagels. Eet dus veel vis, noten en olijfolie om je haar soepel en volumieus te houden. Ook is het erg belangrijk om veel water te drinken, want zo blijven je haarzakjes zich voeden waardoor je haar sneller groeit.

Zo zorg je ervoor dat je haar gezond blijft!
De hacks voor het krijgen van lang en gezond haar
>Dit onwaarschijnlijke product zorgt voor glanzend haar
Je haar korter knippen? Lees dan eerst deze tips!

(Visited 3,577 times, 5 visits today)