13 redenen waarom je nu 13 Reasons Why moet gaan kijken

en waarom wij alles al hebben gekeken.

Onlangs is de serie negatief in het nieuws geweest. Zo werd er gezegd dat de serie te schokkende beelden laat zien en anderen inspireert om ook zelfmoord te plegen. Echter denken wij dat iedereen deze serie wil zien. En we hebben dertien redenen waarom.

1. Het is spannend

Je hebt vast al iets gelezen over deze serie. HET verhaal gaat over een meisje dat zelfmoord heeft gepleegd. Hannah heeft voor een aantal mensen bandjes achter gelaten waarop ze uitlegt waarom ze zelfmoord heeft gepleegd. Ze heeft hier namelijk meerdere redenen voor en gedurende de serie krijg je alle redenen te zien.

2. De personages zijn goed uitgewerkt

De serie speelt zich af op een high school en iedere aflevering wordt er een personage dieper uitgelicht. Neem als voorbeeld het personage Justin. Hij is een van de populairste jongens en heeft veel vrienden, maar zijn thuissituatie is op zijn zachts gezegd ingewikkeld.

3. Het is meer dan alleen High School

Ook al heb jij je High School periode al ver achter je liggen. Het verhaal is ook voor jou nog steeds interessant. Als volwassene kan jij je nog steeds verplaatsen in de struggles van de ouders, leraren en tieners.

4. Het verhaal

Hoe je het ook wendt of keert, met deze serie halen ze een belangrijk onderwerp aan: zelfmoord. Iets waar vaak niet uitgebreid over gesproken wordt maar wel belangrijk is. Met de serie wordt duidelijk dat eenzaamheid en depressies niet altijd zichtbaar zijn.

5. Ultieme High School setting

De typische cheerleaders, de kluisjes, de hunks, de pool parties, de drankspelletjes; het komt allemaal voorbij.

6. De boodschap

De manier waarop we naar vrouwen kijken wordt in deze serie meerdere keren aangehaald. Hannah krijgt door alle opmerkingen en het gedrag van haar klasgenoten dat ze niets meer is dan een ‘lekker kontje’. Een onderwerp waarvan het belang weleens over het hoofd wordt gezien.

7. Mysterieus

Het is een mysterieus verhaal dat rustig begint. Je begint je na de eerste aflevering misschien af te vragen waarom iedereen er zo lyrisch over is. Nou, omdat het verhaal dus heel mysterieus en rustig wordt opgebouwd.

8. Verschillende tijdlijn

In de serie worden verschillende tijdlijnen gehanteerd. Dit is soms lastig om bij te houden, is dit nu of was dit toen? Als je goed kijkt kan je dit onderscheid goed maken door de verschillende kleuren die worden gebruikt. Zo worden er warmere kleuren gebruikt toen Hannah nog leefde en koelere kleuren wanneer ze al is overleden.

9. De muziek

Tijdens de serie merkten we al snel op dat er goede muziek werd gebruikt. Er zijn al meerdere lijstjes te vinden met alle muziek uit deze serie. En dat is niet voor niets.

10. Clay’s humor

Je moet er misschien van houden maar zijn humor is zo droog. Hij kan soms vreemd uit de hoek komen.

11. Tragische roman

Ondanks dat je weet dat het verdrietig gaat eindigen, voel je de liefde van Clay. Het verhaal blijft meeslepend en laat duidelijk zien wat onvoorwaardelijke liefde is.

12. Alle personages hebben een zachte en een duistere kant

Een serie met zoveel personages zorgt er ook automatisch voor dat je je kan relateren aan iemand. Je verplaatst je in iemand en voelt mee met diegene. Extra shocking als je er later achterkomt dat jouw favoriet ook een donkere kant heeft.

13. Er is niets zoals 13 Reasons Why

Je zou het kunnen vergelijken met Pretty Little Liars, waarbij een van de personages op mysterieuze wijze verdwijnt en bij iedere aflevering je weer dichterbij de waarheid komt. Maar de opbouw van 13 Reasons Why Deze gezonde dosis spanning is om te snijden. Waardoor je alsmaar blijft kijken. En dan heb je plots alleszins gekeken in nog geen twee dagen tijd.

Alles al gezien?
Dit wordt je nieuwe verslaving

Op zoek naar iets soortgelijks van je lievelingsseries?
> Wij hebben het voor je op een rijtje gezet

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites