5 manieren om shoppen makkelijker te maken

Shoppen = fun!

Ben jij een twijfelaar als het gaat om shoppen? Wil je alles het liefst 3x passen, omdat je gewoon niet zeker weet of de items wel bij je passen? Ren je vlak voor sluitingstijd nog naar een winkel, omdat je tóch nog dat ene shirtje wilt? Je weet namelijk zeker dat je spijt krijgt als je thuis komt en je het niet hebt gekocht. Voor al deze lieve twijfelaars hebben wij 5 tips om shoppen voor jou makkelijker te maken:

Bij twijfel, niet doen
Je hebt het waarschijnlijk al te vaak gehoord: van je moeder, zusje of vriendinnen. Maar het is écht een goed advies. Twijfel je over een zomers jurkje, maar weet je niet of het leuk staat bij jouw figuur? Doe het dan niet. Als je er na minstens 24 uur nog steeds mee in je hoofd zit kun je altijd nog terug gaan.

Don’t copy paste
Elke seizoen zijn er weer een hoop trends om uit te kiezen. Het liefst wil je natuurlijk van elke trend een aantal items in je kast hebben. Onze tip: don’t copy past trends. Trends zijn niet voor niet ‘trends’, dit betekent dat ze waarschijnlijk over een tijdje weer weg zijn en simpelweg niet iedere trend is voor ieder type of figuur weggelegd. Bedenk jezelf of je het item ná de hype ook nog aan zou trekken. Past het bij de rest van je garderobe? Dan is het een go!

Know your stuff
De kwaliteit van je items is natuurlijk het allerbelangrijkste. Je wilt geen shirt kopen en ‘m na 2 weken alweer weggooien omdat-ie stuk is. High street items zijn erg leuk, maar check altijd het label op verwerkte stoffen.

Wees creatief
Twijfel nooit over basic outfits. Basic outfits kunnen een upgrade krijgen door accessoires. Mix en match met sieraden, patches, zijden sjaaltjes of broches. Wees lekker creatief, maar zorg er wel voor dat het geen over-de-top look wordt. 

Breng de zondag door in je kledingkast
Als twijfelaar zul jij genoeg kleding in je kast hebben, right? Maak dan een zondagmiddag vrij om je kast helemaal leeg te halen. Maak nieuwe combinaties van al je kleding én je hoeft even een periode geen nieuwe kleding meer te kopen.

READ NEXT:
Smoesjes om te gaan shoppen
Met deze hacks kun je meer kleding shoppen
Dit zijn de gouden regels voor shoppen tijdens de sale

Source: HBO

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites