De valkuil van de Altijd Goed Outfit

Is jouw Altijd Goed Outfit veranderd in je Nooit Meer Uit Outfit? Met deze tips weet je hoe vaak je je favoriete items kunt dragen, zonder dat het opvalt!

Het vinden van je eigen stijl is niet makkelijk (gelukkig kan Manon je helpen!), maar als je ‘m dan gevonden denkt te hebben houden we er vaak te hard aan vast. We hebben namelijk allemaal zo’n Altijd Goed Outfit. Denk bijvoorbeeld aan een skinny jeans, met T-shirt en blazer. Of je hebt een fantastisch statement item, dat je het liefst met álles combineert. Daar is natuurlijk niets mis mee, maar erg spannend is het niet. Een eigen stijl hebben betekent niet dat je maar één soort look kunt dragen, maar natuurlijk hoef je je Altijd Goed Outfit, of je favoriete statement item, niet direct aan de kant te zetten. De kunst is dat je deze look (of het item) niet te vaak draagt zodat je niet het-meisje-met-de-rode-leren-jas wordt (om maar wat te noemen). Maar waar ligt de grens? Met deze tips weet jij hoe vaak je wat kunt dragen!

1. De Altijd Goed Outfit

Er is niets fijner dan het hebben van een Altijd Goed Outfit. Dit is namelijk je redder in nood op dagen dat je echt niet weet wat je aan moet, als je een baaldag hebt of als je naar een belangrijke afspraak gaat en je geen zorgen wilt maken over je outfit. Heerlijk. Het gevaar is alleen dat je, voor dat je het door hebt, zomaar vijf dagen op rij in dezelfde outfit loopt. En dan loop je zomaar in de valkuil van de Altijd Goed Outfit. De regel? Je kunt deze outfit best twee of drie keer per week aan, maar zorg dat je het draagt naar verschillende gelegenheden. Heb je je favoriete look aangehad naar je werk? Dan kun je ‘m ook nog aan naar een afspraak buiten de deur en naar een borrel met vriendinnen. Wil je de outfit toch dragen bij dezelfde crowd, hou dan rekening met hoe opvallend ‘ie is. Het vaker dragen van een basic look valt minder op dan een outfit met heel veel statement items.

2. Basics

Goede basics of klassiekere, tijdloze items kun je best drie keer per week dragen. Het zal anderen waarschijnlijk niet eens opvallen dat je bepaalde items vaker aan hebt. Zorg ervoor dat je je favoriete basics steeds anders combineert, dan zit je zeker goed!

3. Statement items

Items die opvallen worden onthouden, zo simpel is het. Dus ook al vlogen de complimenten je om de oren toen je je allernieuwste statement item droeg, wacht even met het opnieuw dragen van het item. En als je het dan opnieuw draagt, probeer het dan op een andere manier te stylen. De echte statement items kun je het beste om de drie-vier weken dragen. Wil je het vaker aan? Zorg dan dat je je bij andere mensen bevindt; niemand die het doorheeft!

4. Statement accessoires

Statement accessoires mag je in plaats van één keer per maand best een aantal keer per week dragen. Ze zijn namelijk ideaal om je basics een boost mee te geven. Hier zie je wat de sieradentrends van het moment zijn!

 

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites