Checkered pants: Wat zijn de do’s en dont’s?

Wij geven je de tips die je nodig hebt

De geruite broeken zijn de laatste maanden weer helemaal terug in veel verschillende modellen. Skinny, pantalons, flare, de keuze is reuze. Maar al vinden wij de ruit een echte essential die thuishoort in je garderobe, kan het soms nog lastig zijn om de print te combineren. Wat kan je erop dragen? Welke schoenen passen erbij? Je outfit kan snel te druk worden met zo’n broek, dus wij hebben de belangrijkste do’s en dont’s voor je op een rijtje gezet. Zo weet je precies hoe je de deze broek het meest stijlvol kan dragen.

Do’s

Als eerste de vraag: Kan je (felle) kleuren dragen op een checkered pants? Ja, dat kan zeker! Wanneer je broek een grijze of zwart/witte ruitjesprint heeft staat het erg stylish om hier een fel gekleurde trui, blouse of shirt op te dragen. Met een zwart of wit item erboven is je outfit al snel basic.

Ook vinden vrouwen het vaak erg lastig om te bepalen of ze print op print kunnen dragen of niet. Wij vinden dat dat zeker wel kan, vooral op een ruitjes- of streepjesprint. Dit zijn over het algemeen de wat minder opvallende printjes, dus een panter- of slangenprint staat hier erg mooi op. Let wel op dat er in ieder geval 1 kleur in beide prints terugkomt, zodat het nog wel een geheel blijft.

Dan hebben we nog de schoenen issue. Welke schoenen staan mooi bij een checkered pants? We hebben goed nieuws voor je, want je kan er alle schoenen bij dragen! Sneakers, enkellaarsjes, bikerboots, hakken enz. Het ligt er helemaal aan in welke stijl jij je comfortabel en zelfverzekerd voelt.

Dont’s

Een van de items die je beter niet op een checkered pants kan dragen zijn strakke shirtjes of strakke truitjes. Wat wel erg mooi staat op deze broek zijn oversized truien of wijde en lange blouses. Wanneer je een wide leg pants draagt met deze print kan je natuurlijk wel weer een wat strakker item kiezen om erboven te dragen.

Bij de hierboven genoemde do’s hadden we al gezegd dat je kleurrijke items op een checkered pants kan dragen, maar dit ligt wel aan de kleur van de ruitjes. Draag je een print met een kleur zoals geel, rood of blauw? Kies dan juist voor een item met rustige kleuren om erop te dragen, zoals wit, beige en zwart. Anders wordt je outfit snel te chaotisch en komt je checkered pants niet meer mooi tot zijn recht.

READ NEXT
De tijdloze print die iedereen nodig heeft
Zo combineer je een broek met print
De lentetrend die we nu ook in de herfst zien

PHOTO CREDITS: JOLIELOT

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites