Met deze tips laat je jouw curves mooi uitkomen

Embrace your curves

Ben je gezegend met curves? Dan mag je daar echt wel trots op zijn! Jouw curves hoeven niet verborgen te worden in een losse boyfriend jeans en oversized truien (hoewel de oversized trui wel heel leuk is natuurlijk). Jouw curves mogen gezien worden! Met de volgende tips kan je jouw curves mooi uit laten komen. (zo combineer je die grote trui trouwens ook goed)

1. Kies de juiste materialen

Als je jouw curves wil benadrukken met kleding die aangesloten zit, is het erg belangrijk dat je kiest voor de juiste stoffen. Kies voor stevige materialen van goede kwaliteit. Als je jouw benen en heupen mooi uit wil laten komen, kies dan voor een stevige dikke jeans. Dunne stretch broeken kan je beter laten liggen. Kies altijd voor materialen die flatterend zijn. Je kan satijn, lycra en polyester beter vermijden. Bekijk hier nog meer tips voor de perfecte jeans!

2. Kies de goede maat

Koop áltijd de goede maat. Aangesloten kleding is goed, maar als de kleding of je ondergoed gaat knellen, is dat een absolute no go. Moet je jezelf in de paskamer in een top, jeans of een blouse proppen? Koop het niet. Ook al vind je het item nog zo mooi, als jouw maat er net niet bij zit in het rek, ga je spijt krijgen van je aankoop. Want je gaat het uiteindelijk toch niet aantrekken als het te klein is. Er zijn vast en zeker vergelijkbare items te koop die wel mooi aansluiten.

3. Kies een A-lijn

We schreven al eerder over de A-lijn die jouw lichaam mooi kan accentueren. Ook als je love handles hebt, is een A-lijn een goede keuze. Bij curves is de A-lijn ook ideaal! Dus als je nog op zoek bent naar de perfecte jurk of de perfecte rok, you know what to shop. Je legt met een A-lijn de aandacht op je taille en dat staat erg flattering.

4. Kies tops met een geblokt patroon

Ga voor tops met gekleurde zijkanten. Bijvoorbeeld een witte top met zwarte zijkanten. Hierdoor lijkt je taille wat smaller. De nadruk ligt vooral op de kleur in het midden en de zijkanten vallen hierbij minder op. Je kan ook een top kopen waarbij de kleur boven je taille anders is dan de kleur onder aan de top. Het effect is zo iets subtieler. Een geblokt patroon doet het hoe dan ook goed voor je curves.

5. Kies off-shoulder tops

Wanneer je een top draagt met een horizontale lijn aan de bovenkant, zal je taille ook smaller lijken. Wanneer je die off-shoulder top combineert met de vierde tip: de rok met een A-lijn, zal je curvy zandloperfguur heel mooi uitkomen.

6. Kies een laag uitgesneden top

Turtle necks zijn erg trendy, maar door hoog gesloten tops en truien ziet je figuur er niet per se mooier uit als je curves hebt. Je verstopt je hele lichaam en een beetje huid laten zien doet het juist goed zoals we al zeiden! Een lager uitgesneden top of trui zorgt ervoor dat de aandacht meer naar je gezicht getrokken wordt.

 

Lees hier meer fashion tips:
Dit staat het mooist onder je doorzichtige shirts
Dit is de trui die bij jouw figuur past!
Styled by Manon – Zo is je eenvoudige look meteen af

PHOTO CREDITS: IZA IJZERMAN

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites