De 30 days in heels challenge – Week 1

Alles. Op. Hakken. Gaat. Langzamer.

Na de eerste week van mijn #30daysheelschallenge durf ik te zeggen dat een leven op hakken niet persé over rozen gaat. Ik heb alle tips, zoals het meten van mijn ideale hakhoogte, om pijn aan mijn poezelige voetjes te voorkomen toegepast. En hier en daar keihard gesmokkeld (achter mijn bureau kon tenslotte toch niemand zien dat ik m’n hakken uitgeschopt had).

 Een paar conclusies:

 1. Het gros van het manvolk vindt hakken fan-tas-tisch (ik zag jullie staren) maar een net zo groot deel ziet hakken als iets…. praktisch. Als ik voor iedere ‘maar jij hoeft toch helemaal geen hakken aan?!’ een euro had mogen ontvangen hadden er een paar flinke Loubou’s aan mijn schoenencollectie toegevoegd kunnen worden na deze week. Hierbij wil ik graag van de gelegenheid gebruik maken de andere sekse voor eens en voor altijd uit te leggen dat ook meisjes die al heel lang zijn, graag hakken dragen.

 2. Brengt mij bij mijn volgende conclusie: het doet echt iets met je als je hakken draagt. Ik kan niet ontkennen dat ik me er sexier door voel en ik zou zelfs het woord ‘fierce’ (thank you Beyoncé) willen toepassen. Zelfs het feit dat je alles er langzamer door doet (er ontstaan niet voor niets ongelukken bij een so called stilleto-run) maakt dat je je vrouwelijker voelt. Das dus tegelijk conclusie nummer drie.

 3. Alles. Op. Hakken. Gaat. Langzamer. Ik ben nogal van het type ‘grote-stappen-snel-thuis’. Altijd net iets te gehaast, net iets te laat vertrekken waardoor ik moet racen om op tijd te zijn en hakken en racen zijn geen leuke combi.

 4. Wat ook geen leuke combi is: hakken en Nederlandse straatstenen. Ik vind van alle hakken stilletto’s het knapst maar die worden stelselmatig gesloopt door kinderkopjes, grindpaden en ga zo maar door. Waarom hebben wij hier niet van die breedgeplaveide stoepen zoals in Barcelona?

 Ik ga naar de schoenmaker, neem een voetmassage en wil jullie nog een tip meegeven om week twee door te komen: je hakken halverwege de dag uitschoppen = einde exercitie. Daarna wil je ze namelijk echt niet meer aan…

30 days in heels challenge

Shop hier de hakken die Manon deze week droeg:

30 days in heels challenge

PETER KAISER

READ NEXT:
De 30 days in heels challenge is begonnen!
Hoe draag je hoge hakken zonder pijn?
Hoge hakken tips die behoorlijk handig zijn om te weten

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites