Deze schoenen kan je beter verwijderen uit je kast

Er is echt geen plek meer voor nummer 3.

We blijven maar shoppen, of het nou sale is of er een nieuwe collectie is of omdat ons vorige paar echt versleten is. Stuk voor stuk goede excuusjes om nieuwe schoenen te shoppen. Maar als er nieuwe kleding in je kast komt te staan, moet daar wel ruimte komen. Oftewel, je moet je schoenenkast uitruimen en misschien wel eens wat schoenen de deur uit doen.

We snappen dat het lastig kan zijn, omdat je zo gek bent op bepaalde schoenen. Maar als ze hun jaren hebben gehad, is het gewoon het beste om ze vaarwel te zeggen uit je garderobe. Maar wat zijn de punten waar je op moet letten als je schoenen (misschien wel voorgoed) uit je kast verwijdert? Wij hebben tips die je er zeker bij gaan helpen.

1. Vlekken en gaten

Ook al is het je favoriete paar schoenen, vlekken zijn een no-go. Het laat je hele look er onverzorgd uitzien en dat is het natuurlijk niet waard. Als je een vlek er niet uitkrijgt is het time to toss. Zet die schoenen niet meer terug in je kast, maar bewaar ze desnoods op een andere plaats als je van plan bent de vlekken nog te verwijden. Dit geldt ook voor items met gaten of kapotte ritsen. Verzamel deze items en zorg dat je dit nu echt gaat doen en anders, weg!

2. Oncomfortabel

We hebben allemaal wel eens schoenen gekocht die niet helemaal goed zaten, maar destijds te leuk waren om te laten liggen. Al snel genoeg kwamen we erachter dat dit misschien niet de beste keuze was, omdat erin lopen vrijwel onmogelijk is. Om de zoveel tijd probeer je ze weer in de hoop dat ze nu opeens wel lekker zitten? Not gonna happen. Deze schoenen moet je echt de deur uit doen, misschien kan je er iemand anders blij mee maken?

3. Te klein (of te groot)

Er is altijd een paar schoenen dat je nog nooit aan hebt gehad, omdat je ze net iets te groot of te klein hebt gekocht. Als je ze de afgelopen jaren nog niet hebt gedragen is de kans erg klein dat je dat dit jaar wel gaat doen. Nog meer reden om ruimte vrij te maken in je kast voor een nieuw paar schoenen dat je wél gaat dragen.

4. Zou je het nu nog steeds kopen?

Als je dezelfde schoenen nu in de winkel zag, zou je het dan nog steeds kopen? Als je daar alleen al over twijfelt is het tijd om ze weg te halen uit je kast. Iedereen heeft wel eens een miskoop en het is dan beter om de schoenen maar zo snel mogelijk uit je garderobe te verwijderen. Hoe langer je ze laat liggen, hoe moeilijker het is om ze weg te halen!

READ NEXT
8 Mango items die je nodig hebt om je wintergarderobe compleet te maken
Deze items zou iedere stylist uit jouw garderobe verwijderen
Deze kleur voegen we dit jaar nog toe aan onze kledingkast

 

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites