Doe dit ALTIJD voordat je een designer bag gaat kopen

Zo doe je dat!

Ieder meisje droomt van een designer bag. En als je hem al hebt, dan ben je daar, zelfs naar jaren, nog steeds heel trots op. Het is natuurlijk een investering die je niet zomaar doet. Je wil van tevoren goed nadenken over welk merk je gaat kopen, wat je budget is en welke stijl en kleur je het mooist vindt. Er is zoveel keuze en zoveel om over na te denken. Bekijk deze tips hoe je de goede keuze maakt. Wij helpen je verder op weg. Met de volgende hacks koop jij je eerste designer tas waar je geen spijt van gaat krijgen!

1. Weet waar je shopt

Tegenwoordig worden er zoveel designer bags aangeboden. Niet alleen in de winkel of online, ook bij outlets, sample sales en markten maar ook in tweedehands winkels en op websites zoals marktplaats, Vestiaire Collective en bij Salon Heleen Hulsmann vind je de mooiste designer tassen. Vind hier de beste vintage websites!

2. Begin met sparen

>Hoe saai dit misschien ook klinkt, het is slim om voor de designer tas van je dromen te sparen. Als je zo’n tas van de ene op de andere dag wil aanschaffen, ben je een grote smak geld kwijt. Of het je nu een half jaar, een jaar of zelfs vijf jaar kost om het geld bij elkaar te leggen voor je droomtas, wanneer je hem dan eindelijk kan kopen, zal dit als zo’n grote overwinning voelen! Je kan ook iedere dag een kleine hoeveelheid geld in een spaarpot doen. It still works! Voor nog geen € 0,30 per dag heb jij een échte designertas aan je arm bungelen.. En door te besparen, zal je ook sneller het bedrag bij elkaar hebben. Bekijk hier de tips.

3. The real thing

Bij een designer bag zit altijd een certificaat: hét bewijs dat de bag echt is. Maar zo’n certificaat betekent niet altijd dat de bag echt is, ze zitten soms namelijk ook in faux bags. Je kunt fake certificaten herkennen aan het lettertype. Doe van tevoren even research hoe het lettertype van de echte designer tas eruitziet. Je kunt natuurlijk ook de kwaliteit van het papier checken. Je mag er namelijk vanuit gaan dat een designer merk er alles aan doet om kwaliteit te leveren. Dus ook met het certificaat.

4. Bekijk de herverkoopwaarde

Als je naast de kleur van je designer tas na zoveel jaar ook bent uitgekeken op het model van de tas, wil je hem misschien verkopen. Bekijk voordat je je eerste designer tas koopt hoeveel de tas jou zou kunnen opbrengen áls je hem na zoveel tijd weer wil verkopen. Het is fijn om te weten dat je je tas altijd weer voor een goede prijs kan verkopen. Als je geluk hebt, zou je er zelfs meer voor terug kunnen krijgen dan dat jij er voor neerlegt.

5. Kies het juiste materiaal

Als een tas een hoge prijs heeft, hoeft dit nog niet te betekenen dat hij ook van betere kwaliteit is. Het juiste materiaal is erg belangrijk. Behandeld leer is minder snel vies dan onbehandeld leer. Canvas en suède zijn niet de beste keuzes als het aankomt op levensduur en ze worden ook nog eens sneller vies. Ga voor mooi leer en check goed hoe je je tas het beste kunt onderhouden. Eens in de zoveel tijd een bezoekje aan de ‘tassendokter’ om je leer mooi te laten bijwerken is zeker geen overbodige luxe.

Meer lezen?
Dit is het designermerk om in te investeren

PHOTO CREDITS: JOSEFINE HJ

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites