Fashion tip: Sneller aankleden ’s ochtends!

Zo bespaar jij 's ochtends heel wat tijd!

Yep, we zijn allemaal wel bekend met dit probleem. Sta je ’s ochtends weer voor je geliefde kast waar de kleding inmiddels uitpuilt, maar toch weet je niet wat je aan moet trekken. Uiteindelijk probeer je een stuk of tien outfits en kies je toch weer voor de eerste. Hoe je jezelf al deze moeite en tijd kunt besparen? Maak je baas trots en verschijn eens op tijd op werk. Zo kun je je sneller aankleden in de ochtend!

 1. Plannen maar

Natuurlijk check je van te voren even het weer. Maar als je slim bent check je even het weer voor de hele week. Ja, we know.. You can’t trust Dutch weather. Maar zo kan je al wel een beetje bedenken wat voor outfits je deze week aan kunt trekken. Mocht het weer plots veranderen, kun je altijd nog een beetje schuiven met je outfits. Probeer dus aan het begin van de week alvast na te denken over je looks voor de rest van de week. Een dag van tevoren stel je je keuze vast. Dat scheelt zo veel tijd!

2. Je eigen lookbook

Ben je helemaal gek op je outfit van vandaag? Noteer dit dan of maak er een foto van. Hoe handig is dat? Weet je even niet wat je aan moet doen.. Gewoon even door je eigen lookbook bladeren, heerlijk!

3. Organiseer je kast

Het is natuurlijk superhandig als je kast een beetje georganiseerd is. Broeken hier, truien daar, zomerse kleding daar, etc. Zo zal het ’s ochtends een stuk makkelijker zijn je outfitje bij elkaar te rapen. En of het nou winter of zomer is. Zorg ervoor dat de items die je het meest draagt, binnen handbereik liggen. De rest mag in een koffer, onder het bed of in de schuur.

4. Organiseer je sieraden

Ken je dat? Je wilt die kleine oorbelletjes in en die driedelige ketting.. Shit, waar zijn die dingen? En waarom is mijn ketting juist vandaag helemaal in elkaar gewikkeld? Ain’t nobody got time for that! Zorg er dus voor dat je sieraden altijd netjes gescheiden en georganiseerd zijn.

5. Grote schoonmaak

Het is makkelijk om het gevoel te hebben dat je ‘niets heb om aan te trekken’ als je kast vol zit met gedateerde, versleten of slecht zittende items. Deze items nemen ruimte in beslag en zo heb je minder overzicht over de kleding die je nog wel mooi vindt. Je kunt deze kleding doneren of verkopen (Dit zijn de beste online sites waar je je kleding kunt verkopen). Kies in het vervolg dat kleding met de 80/20-regel: 80% van je garderobe bestaat dan uit basics en items die altijd in de mode blijven en de andere 20% zijn trendy items (Dit zijn de trends van deze zomer).

6. Onderaan beginnen

 Deze tip is perfect voor die dagen dat je haast hebt. Begin je outfit met het kiezen van de juiste schoenen, zo beperk je het aantal mogelijkheden van de rest van je look. Als je bijvoorbeeld kiest voor hakken, maakt dat de rest van de outfit een stuk makkelijker. Dan kun je de rest van je look casual houden en als je kiest voor sneakers (Zo draag je sneakers naar je werkdoe je het omgekeerde. Kies dan voor een chiquer item zoals een blouse of pantalon. Zo worden je outfit mogelijkheden beperkt en ben je minder overwhelmed als je naar je kast kijkt. 

7. Black & white

Wanneer je weer eens te vaak hebt liggen snoozen en je niet veel tijd hebt in de ochtend is zwart&wit the way to go. Zo beperk je al het gokwerk en ziet je ensemble er classy uit. Als geheet een beetje saai vindt en nog naar wat extra kleurkleur verlangt, kunt je altijd gaan voor een rode lippenstift of kleurrijke loafers toevoegen!

Hier hoort natuurijk ook een snelle make-up versie bij
De beautytips om tijd te besparen in de ochtend

Zo stop je met die snooze-verslaving
Nooit meer snoozen met deze tips

PHOTOCREDITS : YOURTANGO

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites