Gekrompen kleding? Not anymore!

Het is jou zeker ook al een paar keer overkomen..

Je kent het wel: voordat je je nieuwe geliefde trui in de wasmachine gooit, lees je eerst heel goed de wasvoorschriften door. Je wil natuurlijk niet dat ‘ie in de was verpest wordt. Maar vervolgens haal je de blouse uit de wasmachine en is hij alsnog hé-le-maal gekrompen. Je hebt ‘m gewoon gewassen volgens de wasvoorschriften?! Om dit te voorkomen moet je volgende keer op de volgende punten letten:

De temperatuur
Dit is eigenlijk heel logisch, maar toch. Kijk altijd heel goed op hoeveel graden het kledingstuk gewassen mag worden. Als je je kleding op 30 graden wast, wordt het niet altijd even schoon maar zal het in ieder geval niet krimpen.

De droger
Veel weten dit waarschijnlijk al, maar toch. Gooi kledingstukken met dunne stofjes niet in de droger, zoals zijde, katoen en linnen. Deze dunne stofjes kunnen niet tegen de droger… Bye bye trui. 

De verwarming
We all know the problem: je bent net helemaal ready to go, totdat er een vlek rode wijn op je dress komt. Je gooit gauw je jurkje in de wasmachine en even later haal je ‘m er kletsnat eruit. Je wilt dat ‘ie snel opdroogt en gooit het jurkje over de verwarming. Een halfuur later is het jurkje kurkdroog, maar is ‘ie qua lengte ook veranderd in het formaat van je t-shirt. This is not what you want, dus gebruik nooit de verwarming.

Wassen met de hand
Wanneer je de allermooiste blouse op aarde hebt gevonden, gooi ‘m dan niet in de was! Ook al staat er in de wasvoorschriften dat je de blouse kunt wassen op 30 graden: was ‘m met de hand. Het kost wel wat meer tijd, maar liever dat dan een gekrompen blouse. Right?

Do’s
Na het wassen moet je de kledingstukken zo goed mogelijk in vorm brengen. Laat gebreide, wollen kledingstukken liggend drogen. Zo behouden ze hun vorm en rekken ze niet uit. Bij zijden en linnen kledingstukken moet je ook oppassen. Laat een zijden of linnen kledingstuk nooit in de zon opdrogen, ze verkleuren namelijk op deze manier. Wanneer je een linnen kledingstuk uit de was haalt, kun je het beste het kledingstuk in vorm trekken. Dit is ook om het krimpen alsnog te voorkomen.

READ NEXT:
Deze kleding hoef je maandenlang niet te wassen
Zo vaak moet je je BH wassen!
Hierdoor blijft jouw zwarte en gekleurde was mooi

Source: The petticoat

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites