Hoe draag je de pencil skirt

Een pencil skirt niets voor jou en veel te tuttig. Niet zo snel, een pencil skirt is echt multi inzetbaar voor totaal verschillende looks en stijlen.

Het eerste beeld dat je bij het woord ‘pencil skirt’ te binnen schiet is hoogstwaarschijnlijk een iet wat saaie kantooroutfit. Wis dat plaatje onmiddellijk weer uit je hoofd want een pencil skirt is veel meer dan een workwear item! Casual cool, ultra feminine, maar ook grunge chic; met een pencil skirt kun je echt alle kanten op.

Een ultra feminine outfit

Deze look lijkt nog het meest op de klassieke office oufit met een kokerrok, maar door te spelen met verschillende materialen en prints maak je de look toch alles behalve dof en saai. Je maakt een menswear inspired blazer zoals dit grijs geruite exemplaar in één handomdraai ultra vrouwelijk door hem te dragen op een super sexy witte kokerrok. Je hoogste klassieke high heeled pointy pumps eronder en rood gestifte lippen en je hebt gegarandeerd een head turning outfit te pakken.   pencilskirt_classic

1. Zalando  2. Petit Bateau  3. Topshop 4. Pumps 5. Asos  6. YSL

Een casual cool outfit

Een pencil skirt kun je ook heel gemakkelijk stoerder en minder netjes maken door hem met meer casual item te ‘down dressen‘. Voor een casual cool pencil skirt look heb je eigenlijk niet meer nodig dan een goed gevormd loose-fit t-shirt. Die draag je (vooral niet te gepropt en strak) in de rok om je taille te benadrukken. Ook met hakken blijft deze rok iets casuals houden, maar je maakt hem pas echt af met een paar lekkere off-duty sneakers.

pencil_skirt_basic

Een grunge chic outfit

Biker up met een pencil skirt? Jazeker! Daarvoor heb je een pencil skirt met een stoere ruit nodig, maar ook je eigen zwarte kokerrok kun je hiervoor gebruiken als je dan maar kiest voor een top met een grunge chic ruit. Klassieke biker essentials zoals biker booties en een knap leren jasje maken deze ultra stoere outfit af. pencil_skirt_rock

1. New Look 2. Zara 3. Zara 4. Mango  5. Asos

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites