Alles wat je wil weten over oogcrème

Is het überhaupt nodig om een speciale crème te gebruiken voor je ogen?

Als je zoekt naar oogcrèmes dan kom je echt ontzettend veel informatie tegen. En veel informatie spreekt elkaar tegen. Moet het nou wel of niet op je oog? Is het überhaupt nodig om een speciale crème te gebruiken voor je ogen? Wij zetten alles even voor je op een rij.

Het hoort niet op je ogen

Oogcrème breng je aan vanaf het uiteinde van je wenkbrauw, naar beneden over je kraaienpootjes tot door aan je onderste ooglid. Ook net onder je wenkbrauw, ja. Mettertijd kan je huid hier iets losser gaan zitten en kan je ook hier rimpels krijgen. En dat wil je natuurlijk niet. Smeer dus ook hier wat oogcrème op. Maar smeer geen oogcrème op je bovenste ooglid.

Voorzichtig aanbrengen

Breng niet te veel crème aan, want te veel goeds kan ook slecht uitpakken. Omdat de huid rondom je ogen dunner is, is het belangrijk dat je het zachtjes aanbrengt. Gebruik je ringvinger voor het aanbrengen. Stip zachtjes de oogcrème op je onderste ooglid en masseer de crème zachtjes in de huid. Ga nooit smeren of wrijven, dit is erg slecht voor je breekbare huid.

Geef het even de tijd

Laat de crème rustig intrekken, ongeveer een of twee minuten, voordat je er make-up opsmeert. Op die manier gaat je poeder of concealer niet mengen met je oogcrème en blijft je make-up ook nog eens beter zitten.

Geen gewone crème

Er wordt weleens gezegd dat oogcrème overbodig is en je ook prima je dag- of nachtcrème kan gebruiken op je ogen. Het kan ook prima, maar het kan wel gaan irriteren. Zorg dus dat je een crème gebruikt die ongeparfumeerd is.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites