Ga je trouwen in 2018? Dit wil je onthouden…

Dit is dé checklist voor een geslaagde bruiloft!

Heb je wedding plans voor dit jaar? Dan wil je natuurlijk wel goed voorbereid zijn op de grote dag. Er zijn té veel dingen waar je rekening mee moet houden als je gaat trouwen, misschien zie je door de bomen het bos niet meer… Daarom vertellen we je alles wat je moet weten om jouw bruiloft een succes te maken. Lees snel verder en haal opgelucht adem, als je deze checklist van boven naar beneden afwerkt, komt het helemaal goed.

Neem een besluit over het budget
Maak een begroting. Hoeveel denk je uit te gaan geven? Zet dit even goed op een rijtje.

Kies een datum en reserveer een locatie
De beste plekken om te trouwen zijn vaak ver van te voren volgeboekt, dus doe dit op tijd. Het is ook handig om te beslissen of je twee aparte locaties kiest voor de ceremonie en de receptie of dat je het er bij één houdt. Nog geen idee waar je wil trouwen? Dan wil je hier de 7 meest prachtige trouwlocaties van Nederland echt even bekijken.

Kies je getuigen
Denk goed na over wie je naast je wil hebben staan op je grote dag. Het is een mooi gebaar om deze mensen te vragen met een klein cadeautje.

Plan je gastenlijst
Overleg dit met je verloofde en eventueel vrienden of familie. Wie verdient er een uitnodiging? En denk eraan: hoe meer gasten, hoe duurder de bruiloft. Maar zorg in ieder geval wel dat je inner circle aanwezig is.

Say yes to the dress
Het leukste gedeelte van alle voorpret! Geef jezelf genoeg tijd om tenminste drie passessies te hebben en de perfecte jurk uit te kunnen kiezen. Zorg ervoor dat je een panel bij je hebt dat kritisch is, maar niet con-ti-nu van mening verschilt. Dan raak je alleen maar in de war! En zorg er trouwens ook voor dat je verloofde je niet ziet in je jurk voordat jullie gaan trouwen, als je van tradities houdt. Bekijk hier waarom het een traditie is.

Kies je bruidsmeisjes
Én heel belangrijk: neem je bruidsmeisjes ook allemaal tegelijk mee om te shoppen voor hun jurken. Je wil dat de jurken allemaal op tijd binnen komen en dat ze er hetzelfde uitzien. Dus laat ze ook hun jurken bij dezelfde winkel shoppen.

Regel de smaakmakers
Spreek met cateraars, fotografen, bloemisten en muzikanten. Houd je budget in gedachten en kies de leveranciers hier op uit.

Shop uitnodigingen
Deze uitnodigingen zullen het thema en de feeling van je bruiloft bepalen. Laat deze dus ontwerpen naar je eigen smaak en het thema van je wedding. Het schrijven van de uitnodigingen kost veel tijd, dus begin op tijd.

Plan een meeting met degene die jullie trouwt
Bespreek een datum en zet deze datum vast. Zorg dat er gecheckt is of jullie alle goede documenten hebben om te mogen trouwen.

Stuur er een ‘save the date’ uit
Zodat iedereen die datum vrij houdt voor de bruiloft.

Koop accessoires die bij je jurk passen
Je hebt je jurk al uitgezocht. Nu is het tijd voor schoenen, sieraden, haaraccessoires en eventueel een sluier.

Bestel de taart
Sommige bakkerijen zijn snel volgeboekt en hebben lang de tijd nodig om een ontwerp voor een taart te maken. Plan dus alvast een afspraak en bestel de taart. Zorg dat je alles geproefd hebt zodat je zeker weet dat je taart lekker is (very important!).

Kies je trouwringen uit
Je kan er jullie namen of de trouwdatum in laten graveren en precies dezelfde ringen nemen of juist verschillende. It’s up to you!

Regel een haar en make-up artist
Misschien ken je wel iemand die visagie doet of goed is met haar. Stem met iemand af wat voor look je in gedachten hebt en probeer dit op diverse manieren uit. Ook met verschillende belichting zodat je zeker weet dat het er mooi uitziet on the big day.

Kies je first dance-muziek en playlist
Deze stap wordt snel vergeten maar is héél belangrijk. Beslis wat voor muziek jij en je verloofde wel én niet tijdens de ceremonie, het diner en het feest willen. Dit is een leuke manier om te laten zien wie jullie zijn als koppel.

Besluit met de leveranciers
Eten en bloemen zijn seizoensgebonden. Maak een beslissing over het menu en over de bloemen en de schikking daarvan.

Schaf lingerie aan
Breng deze pieces ook mee naar de laatste doorpas. Het kan namelijk zijn dat de jurk net even anders zit met lingerie of shapewear eronder en dan kan daar op tijd nog wat aan gedaan worden.

Verzend de uitnodigingen
Als het goed is heeft iedereen de datum in de agenda staan. Stuur nu de definitieve uitnodigingen inclusief gewenste dress code en de optie om nog af te zeggen.

Vrijgezellenfeest
Trek het jurkje aan waar jij je het meest sexy in voelt en ga met je vriendinnen de stad in. Tijd voor een te gekke nacht!

Maak een tafelschikking
Teken de tafel layout uit en ga met gekleurde sticky notes aan de slag. Plak waar je je familie, vrienden en collega’s wilt laten zitten. Baseer dit wel op mensen die er op toegezegd hebben te komen en die elkaar niet de tent uit vechten (zou zonde zijn).

Spreek tijden af met de leveranciers
Zodat alles op tijd is voor de dag zelf en je er goed overzicht over hebt. Niks is fijner dan overzicht op je big day!

Boek een spa dag
Nu is het tijd om gemasseerd te worden, je haar te verven, een spray tan te nemen en alles wat je voor de rest maar wilt voordat je gaat trouwen. Zo zie je er op je opperbest uit.

Loop je schoenen in
Geloof ons, je bent straks dankbaar dat je dit gedaan hebt.

Last but not least
Geniet!! Dit is jóuw dag.

 

OMG:
Je kan nu trouwen in de jurk van Carrie Bradshaw

Wanneer ga jij je trouwjurk kopen?
> Dit zijn de meest gemaakte fouten bij het kopen van een trouwjurk

Heb je al trouwringen uitgezocht?
De mooiste trouwringen waar je meteen ”I do” tegen zegt

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites