Zo vaak moet je je kleding écht wassen

Houd het langer mooi!

Je hebt hygiëne freaks die hun kleding praktisch iedere dag wassen en je hebt de mensen die hun shirt het liefst vier keer aantrekken voordat het in de wasmand gaat. Vier keer vinden wij wat veel, maar na één keer je kleding al wassen is teveel. Dat blijkt, want de materialen lijden eronder. Hoe kwalitatief ook. Zo vaak zou jij je kledingstukken eigenlijk moeten wassen:

Dresses en tops
Dit zijn meteen de lastigste items, maar hebben dezelfde wasregel. Na twee keer dragen, moeten ze gewassen worden. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je een jurkje thuis hebt aangehad en amper hebt getranspireerd. Dan kun je ‘m nog wel een dagje langer aan. Na een festival of verjaardag is het alleen niet zo verstandig om ‘m nog aan te trekken. De geur van drank en sigaretten zegt natuurlijk wel genoeg.

Jeans
Jeans moet je eigenlijk zo min mogelijk wassen. De stof wordt hier slap en bovendien vaal van. Ook verliest de jeans zijn vorm. Maar er moet natuurlijk wel een dag komen waarop je ‘m wast. Als je ‘m 5 keer hebt gedragen, wordt het echt wel tijd. Tip: behoud de kleur van je jeans door met natuurazijn te wassen!

Jassen
Als je iets vergeet te wassen, is het wel je jas. Maar je jas wordt natuurlijk ook vies. Vooral tijdens een avondje stappen, op een festival, maar natuurlijk ook gewoon van het dragen. Je jas moet ongeveer iedere 2 maanden gewassen worden. Het beste is om dit door een stomerij te laten doen. Heb je ook de minste kans om het te verprutsen en iedere 2 maanden is nog wel te overzien.

Skirts
Rokjesdag is geweest en dat betekent dat we nu steeds vaker een rokje aan mogen trekken. Rokjes hebben de wasregel: na 3 keer dragen mag-ie gewassen worden.

READ NEXT:
Hierdoor blijft jouw zwarte en gekleurde was mooi
Deze kleding hoef je maandenlang niet te wassen
Zo vaak moet je je beha wassen!

Source: Nordic Design

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites