Waarom je ook een man als stijlicoon wil hebben

Iedere stijlvolle vrouw heeft er een...

Heb jij ook één of meerdere stijliconen? Hier op de redactie zijn we, zoals je misschien al langer bekend was, helemaal fan van Kate Moss. We kunnen uren achter elkaar kijken naar haar iconische outfits. Grote kans dat jij ook alleen maar vrouwen als stijliconen hebt. Maar eigenlijk zouden we allemaal ook minstens één man als stijlicoon moeten hebben, en dit is waarom:

Ze bezitten het ”je ne sais quoi” maar al te goed

Het je ne sais quoi gevoel, oftewel de fashionable, maar toch nonchalante look bezitten mannen namelijk als geen ander (en wij zijn daar gek op). Het lijkt vaak alsof ze niet veel doen voor hun looks, maar toch kunnen ze er toch zó goed uitzien. Neem acteur James Dean bijvoorbeeld, met zijn rode jack en witte shirt zag hij er altijd geweldig uit, het klopt gewoon, maar toch was zijn outfit zo simpel.

Ze kleden zich uniek en laten zich niet beïnvloeden

En ze kunnen met hun outfit hun persoonlijkheid supergoed benadrukken. Dat kan je pas stijl noemen. Stijlvolle mannen kijken misschien dan wel naar de fashion trends, maar ze laten zich er vaak wel minder erg door beïnvloeden. Daar komt dat nonchalante gevoel ook weer terug. Johnny Depp weet bijvoorbeeld precies hoe hij met zijn stijl zijn persoonlijkheid kan weerspiegelen.

Mannen durven ook vaker een risico te nemen. (Hello Michael Jackson). Ze vergelijken hun outfits minder met die van anderen. En daar kunnen wij vrouwen eigenlijk toch nog best wat van leren. Stop met vergelijken en blijf lekker bij je eigen stijl. Als een trend jou niet aanspreekt, moet je er ook gewoon niet aan mee doen. Voorkom die fashion fout!

Geen idee waar je het allerbest kan shoppen?
7 webshops waar alle stylistes bij zweren

Shoppen als een pro doe je zo:
7 shopgeheimen van een stylist

Warm en stijlvol de winter door?
De warmste en tegelijk de stijlvolste kledingcombinatie

PHOTO CREDITS: MIKUTA

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites