Met deze tips geef je minder geld uit aan kleding!

Besparen op kleding kan dus écht!

Er gaat geen dag voorbij dat we niet over kleding nadenken. Eigenlijk is ons hele leven erop ingericht. Want heb je een feestje? Het eerste wat je denkt is: ‘Wat trek ik aan?’ Wil je indruk maken tijdens een belangrijke presentatie? Ja, je tekst is wel belangrijk, maar wát doe je nou aan? (Een fijne oplossing zou bijvoorbeeld deze power suit kunnen zijn, bekijk hem hier!). Tja, makkelijk is het niet. Als wij uit ervaring mogen spreken zijn we op dit soort momenten al gauw geneigd om geld uit te geven aan nieuwe items. Gewoon omdat we er met onze huidige collectie niet uitkomen. Maar dat blijkt dus he-le-maal niet nodig. Lees het hier.

Door deze tips geef je minder geld uit aan kleding!

1. Behoud je classics
Ken je dat? Opeens heb je last van een opruim-woede-aanval en besluit je bijna de helft van je kast op de IJhallen te storten. De eerste klant komt voorbij waggelen en grijpt meteen naar je witte blouse. Je twijfelde al of je hem nou wel echt moest verkopen, maar het is te laat. De witte blouse heeft een ander gevonden. Laat dit niet meer gebeuren! Draag je je tijdloze items een tijdje niet? Zeg nooit, nooit. Want je raakt er nooit op uitgekeken en je kast heeft deze items juist nodig! Door vast te houden aan je classics hoef je dus minder uit te geven aan nieuwe kleding.

2. Maak stapels en mix deze
Hoe meer keuze, hoe lastiger je het voor jezelf maakt. Sorteer je kleding, maak verschillende stapels en wijs die verschillende thema’s toe. Zo heb je een stapel met basics (zoals deze 10 basic items die je echt in je kast móét hebben, bekijk ze hier!) een stapel classics en bijvoorbeeld een stapel eye-catcher items (met opvallende items die je niet dagelijks draagt). (Benieuwd hoeveel basics en eye-catchers je in je kast moet hebben? Manon vertelt… lees het hier!). Mix deze stapel met je basics en je creëert geheel nieuwe outfits!

3. Kies de juiste trend
Je hoeft niet elk seizoen met alle trends mee te gaan, maar kies je momenten. Met je huidige garderobe in je achterhoofd kies je een aantal trends uit die écht bij je passen. Van ons heb je bij deze dan ook toestemming om ze aan te schaffen (fijn hé?). Kies wel voor items die je ook echt meerdere keren zult dragen, anders is het alsnog a waste of money!

4. Investeer in een goede kleermaker (of doe het zelf)
Door na te denken over manieren waardoor je je huidige kleding kunt laten aanpassen, kun je je kledingstukken een nieuw leven inblazen. Een onafgewerkte, gerafelde broekspijp is nu bijvoorbeeld een grote trend. Door een schaar in je spijkerbroek te (laten) zetten en er een stuk af te knippen kun je er een hele andere broek van maken, zonder dat het je ook maar iets kost. Heb je een nette spijkerbroek? Je kunt hem zelf stoerder maken door je broek te rippen, bekijk in het onderstaande filmpje hoe je dat doet!

P.S. Zo creëer je een geheel nieuwe garderobe zonder een cent uit te geven! Cha-ching!

Source: a love is blind

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites