Wil je er niet uitzien als een toerist? Doe dan dit

Zo ben je net een echte local

Het is weer tijd om op vakantie of op een stedentrip te gaan. Lekker in de zon liggen en mooie bezienswaardigheden bezichtigingen. Er is alleen één klein ding: je wilt er niet uitzien als zo’n typische toerist met een selfiestick of een big ass camera. Om te zorgen dat bewoners van je gekozen vakantieland je niet zien als een toerist, volg deze tips op and nobody will notice.

1. Heb basiskennis van de taal in je vakantieland

Geloof ons, de locals zullen hier heel blij mee zijn. Niet iedereen kan en wil Engels spreken en bewoners van het land zullen vriendelijker tegen je zijn als je kennis hebt van hun taal. Je toont respect, doet je best en daar wordt iedereen vrolijker van. Download hiervoor de app DuoLingo en begin een paar maanden van te voren met oefenen. Maak jij ook nog eens indruk op je reisgenoten.

2. Kleed je zoals ze zich kleden in het land van bestemming

Kijk goed naar wat de locals dragen en pas je daar op aan. Dit gaat misschien niet altijd even makkelijk. Want met dertig graden een lange broek aan doen is voor jou niet weggelegd. Houd je outfit dan gewoon wat rustiger. Draag geen hele felle kleuren maar houd je outfit basic, zo val je ook niet op.

3. Dit geldt ook voor je make-up

Houd het simpel, ga geen gekke looks uitproberen op vakantie. Als het warm is is het sowieso een goed idee om geen make-up op te doen. Een smeltende ‘full make-up look’ is niet helemaal ideaal. Tijdens je zonvakantie heb jij al genoeg aan een BB-cream en wat waterproof mascara.

4. Neem geen grote rugzak mee

Kijk, dat jij met grote tassen zeult van bestemming naar bestemming, dat is logisch. Dan is het lastig te faken dat jij een echte local bent. Maar als jij naar het strand gaat of de stad gaat verkennen, neem dan een kleiner tasje mee.  De rest kun je op je hotelkamer laten staan en zo “blend” je helemaal in met de locals.

5. Trek geen wandelschoenen aan

 Tenzij je bergen gaat beklimmen of een wandel vierdaagse gaat lopen. Kies gewoon voor een sneaker, loafers, sandaal of enkellaarsje. Als jij in Nederland gaat shoppen, of een dagje weg gaat naar Maastricht trek je ook geen grote lompe schoenen aan, toch? Het is logisch dat je iets aan wilt wat comfortabel zit maar wandelschoenen zijn not necessary.

Zo nu ben je klaar om te gaan. Geniet lekker van je vakantie als (semi) local!

Nog geen idee waar je naar toe wilt?
MonStyles favoriete vakantiebestemmingen
Dit zijn de allermooiste vakantiebestemmingen voor 2017

 

PHOTOCREDITS : TESSPESICKA

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites