Een volle kast maar niets om aan te trekken? Zo los je het op!

HIER vind je de inspiratie!

Heb jij dit ook bijna iedere ochtend? Je staat superlang voor je overvolle kast maar je denkt toch weer: ik heb niets om aan te trekken. Je wilt het liefst gewoon weer nieuwe kleding shoppen of misschien zelfs je complete garderobe omgooien. Maar ja, de ruimte in je kast ontbreekt en voor je portemonnee is het ook niet zo goed. Met de volgende tips zul je wel weer leuke outfits hebben om aan te trekken en zal je alleen nog maar items kopen die je écht nodig hebt (ja, een beetje shoppen mag wel).

Seriously, I have nothing to wear

Stiekem is deze uitspraak best wel een leugen want je shopt waarschijnlijk regelmatig. Maar denk je tijdens het winkelen ook na over complete outfits? Als je binnenkort een leuke jeans of tee koopt, ga dan bij jezelf na of het ook goed te combineren is met iets dat je al hebt. Koop voortaan alleen nog maar items die passen bij de rest van je garderobe. Houd een complete outfit in gedachten als je die leuke top uit de rekken van de winkel trekt, dit zal zo’n groot verschil maken.

Ga op zoek naar inspiratie

Soms is het gewoon een kwestie van inspiratie opdoen om weer nieuwe combinaties te maken. Maar waar vindt je die inspiratie? Allereerst plaatsen we iedere dag een look op MonStyle en op ons Instagramaccount. Zo weet je precies wat de laatste trends zijn en waar je ze kan shoppen. Daarnaast is Pinterest perfect om inspiratie op te doen. Maak moodboards aan met foto’s die jij leuk vind, om tot een outfit te komen waar je zelf nooit aan gedacht zou hebben.

Daarnaast kan online shoppen de oplossing zijn. En dan bedoelen we niet écht shoppen, want dat is niet zo goed voor onze portemonnee. Kies één item dat je wilt dragen en ga hiernaar (of naar iets vergelijkbaars) op zoek in je favoriete webshops. Kijk nu hoe het item op de website gecombineerd wordt en doe inspiratie op! De items waarmee je het item combineert, kunnen ook best lookalikes zijn. Of misschien kies je juist voor een ander model of een andere kleur, het gaat erom dat je ideeën opdoet. Het enige nadeel van deze oplossing is dat je misschien van alles tegenkomt dat je wilt shoppen. Maar of dat zo erg is..

Ga voor tijdloze items

De mooiste trends vliegen je om de oren, waardoor het verleidelijk is om trendy pieces te kopen. En daar is ook zeker niets mis mee! Het is fijn om er volgens de laatste trends bij te lopen, maar pas op dat je niet doorslaat. Als je meer items koopt die tijdelijk in de mode zijn, zou je misschien beter iets kunnen aanpassen aan je shoproutine. Tijdloze items zijn namelijk ook belangrijk. Die kun je meestal toch beter combineren en je zult er minder snel op uitgekeken zijn.

Koop kleding die goed zit

Je hebt een mooie wollen trui gezien en je weet dat hij perfect past met items die je al hebt. Super! Maar zit de trui ook lekker? Als dit niet het geval is, is de kans groot dat je deze trui ook niet meer gaat dragen, ook al ziet hij er nog zo leuk uit. Hetzelfde geldt voor een broek. Misschien vind je een stugge jeans helemaal niet fijn zitten. Begin er dan ook niet aan en ga op zoek naar een mooie broek met meer stretch. Zorg er voor dat je je comfortabel voelt in je kleding en shop kleding die goed bij je figuur staat.

Maak foto’s

Je kan er ook voor kiezen om foto’s van je outfits te maken. Hang de foto’s bijvoorbeeld aan de binnenkant van je kledingkast. Zo heb je een mooi overzicht op precies de juiste plek. Er bestaan ook meerdere apps waarmee je je outfits kunt organiseren. Handig! Op deze manier heb je je outfits allemaal bij elkaar in één app.

Lees hier nog meer tips over hoe je garderobe kunt updaten of opruimen:
Je kledingkast opruimen? Zo doe je dat!
Weer niets om aan te trekken? Dit is de oorzaak!
4 outfits die onmisbaar zijn in iedere garderobe

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites