Nooit meer last van statische kleding

De redding is nabij!

In de winter hebben we niet alleen last van statisch haar (gelukkig hebben we daar al een oplossing voor gevonden) maar ook van knetterende truien. Kleding passen gaat niet meer zonder het krijgen van een paar flinke schokken en zelfs iemand de hand schudden is pijnlijk… Door droogte en wrijving ontstaat er een elektrische lading in je kleding. Gelukkig hebben wij een aantal trucjes gevonden die je kunt gebruiken om van statische kleding af te komen!

1. Metalen kledinghanger

Vlak voordat je die éne trui aandoet, haal je een kledinghanger van ijzerdraad door de binnenkant van je kleding. Het metaal ontlaadt, waardoor de statische elektriciteit verdwijnt. Een ander voorwerp van metaal will do the trick as well!

2. Verander van schoenen!

Heb je een paar leren pareltjes (bijvoorbeeld dit exemplaar) op het oog? Dan heb je nu het perfecte excuus om ze aan te schaffen! Door leren schoenen (liefst met leren zolen) te dragen blijf je namelijk gegrond, terwijl bij rubber de elektrische lading juist opbouwt.

3. Wasverzachter

Van wasverzachter wordt onze kleding niet alleen heerlijk zacht, het ontlaadt ook elektriciteit! Handig!

4. Veiligheidsspeld

Verstop een ijzeren veiligheidsspeld ergens in de naad of zak van je kledingstuk (niemand die het ziet!). Het metaal voorkomt dat je een schok krijgt wanneer je iets aanraakt dat geleidt.

5. Haarlak

Waar haarlak wel niet allemaal goed voor is… Houd de bus 30 cm of meer van je kleding af (anders wordt het hard) en bespuit de binnenkant van je kleding met een dun laagje haarlak. Deze truc werkt trouwens ook op statisch haar!

6. Wassen

Je kunt je kleding preventief ontladen door een scheutje azijn of stukje zilverfolie met je kleding mee te wassen. Easy!

7. Drogen

De droger is één van de grootste broedplaatsen van elektrische lading. Laat je kleding daarom gewoon lekker aan de lucht drogen.

8. Hydrateer je huid

Heb je van die bloesjes die op je huid vast blijven kleven? Zorg dan dat je je huid voldoende insmeert met bodylotion. Psssttt… Hier lees je wat je moet doen om droge lippen te voorkomen

9. Vriezer

De vriezer zorgt er voor dat je panty’s langer meegaan (lees daar hier meer over), maar vermindert ook statische elektriciteit in je kleding! Een halfuurtje is voldoende.

P.S. Last van een kriebelende trui? Dit is de oplossing!

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites