Hey, nog heel even over die Saint Laurent glitter boots

Weet je nog dat ik zo hard ging op die Saint Laurent Glitterboots? (Knappe jongen als je die hysterische periode uit m’n leven gemist hebt, maar hier kun je jezelf nog even inlezen).

Enfin. Die kwamen dus in de winkel en iedere keer als ik langs ze liep in de Bijenkorf, waar ze geheel terecht (want, 8.000 euro) onder een glazen stolp stonden, kreeg ik vlinders in m’n buik.

Maar jongens. Áchtduizend euro. Los van het feit dat ik dat toch echt heus een lichtelijk idiote investering voor schoenen vind (hallo, ze slijten), zou ik ze ook nooit naar buiten durven dragen. In Amerika beroven ze je al voor sneakers van 800 euro, en daarnaast word je toch snel de sneuneus die dus echt dat debiele bedrag op tafel heeft gelegd voor láárzen. En, niet onbelangrijk: in real life zijn ze meer oogverblindend (letterlijk) dan op de foto.

Normaal doen, dus. En gewoon af en toe even bij m’n vriendinnen op visite in de etalage.
Her en der zag ik kopieën opduiken maar ze waren het allemaal net niet. Schacht te kort, hak te ordinair, glitter te lullig (echt, niets schreeuwt zo hard ‘armoedig’ als een laffe glitter). Eerlijk gezegd had ik de hoop al een beetje opgegeven. Mijn schoenencollectie zou voor altijd incompleet zijn, maar het was ok en ik vulde de leegte met nog maar een zak truffelpepernoten.

En toen kreeg ik vorige week post van mijn vriendinnen van Mayke. You know, mijn lievelings schoenenwinkel in Oisterwijk (Echt. Rij er voor om. You’ll thank me later).
Omdat ik het moment en bijbehorende gevoel niet in woorden kan omschrijven, hier het filmpje toen ik de doos opende:

Postuum schaam ik me hard dat je m’n stem hoort overslaan van puur geluk, wat er mogelijk toe leidt dat ieder vleugje zelfspot in dit stuk door niemand meer wordt opgepikt.

Maar tyfus (sorry), deze laarzen zijn perfect. Omdat de ondertoon zwart is, glitteren ze hard maar wel iets subtieler (glitter is een specialisatie, mensen). De hak is wat gracieuzer dan die van de Saints en de schachthoogte perfect. Wat een cadeau.

Ik wens jullie gruwelijk fijne, nee SCHITTERENDE feestdagen en een kerstman die net zo lief is voor jullie als Mayke voor mij. En anders mag je het zelf doen (ze zijn een koopje vergeleken bij 8K). ‘Cause you’re worth it.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites