Sandro & Maje openen hun deuren in Amsterdam

Niet één, maar twee keer goed nieuws!

Van dit nieuws worden wij op de redactie blij, héél blij. Want niet één, maar twee van onze favoriete merken openen nog dit najaar haar deuren in Amsterdam, op de P.C. Hooftstraat.

Sandro

Sandro is opgericht in 1984 door Evelyne Chétrite en opende de eerste boetiek op Rue Vieille du Temple in het hart van de Marais. Evelyne heeft oog voor detail, wat ervoor zorgt dat elke collectie zich kenmerkt door vrouwelijke, onbetwist Franse en diverse items. Evelyne veranderde Sandro in 2004 van groothandel naar retail merk en sindsdien is het merk erg succesvol, met wereldwijd al ruim 200 boetieks. Haar zoon, Ilan Chétrite, besloot zich in 2008 te storten op een herencollectie. Sindsdien kunnen ook mannen hun slag slaan bij dit fantastische merk, met een collectie die bestaat uit vernieuwde classics met een chique edge.

Maje

Sandro & Maje zijn zustermerken, letterlijk. Maje is namelijk in 1998 opgericht door Judith Milgrom, zus van Evelyne. De collecties van Maje hebben het klassieke en originele als basis en werken met een vrouwelijk silhouet dat simpel is maar tegelijkertijd heel sterk. De collectie is nooit saai door de focus op glamorous items en sharp details.

Waarom deze merken favoriet zijn op de redactie van MonStyle? De merken hebben altijd collecties met fantastische basics die nét even anders dan anders zijn. Spannende details, knappe kleuren of gedurfde materiaalkeuzes, elk item is uitgesproken op een ingetogen manier. Wat ons betreft zijn de blazers to die for en zijn de blouses onmisbaar in ieders garderobe. De minimalistische stukken hebben iets weg van de Scandinavische mode, maar de pasvorm is vrouwelijker en werkt vaak beter op het vrouwenlichaam dan de rechte, boxy items die we kennen van de Scandinavische merken. De exacte datum van de opening van de winkels is nog niet bekend, maar wij blokken vast heel september. En oktober.

Sandro Maje

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites