5 beauty producten die je beter niet meer kan gebruiken in 2018

Deze wil je voortaan niet meer aanschaffen!

Staan jouw kastjes ook helemaal vol met beauty producten en wordt je collectie steeds verder uitgebreid? Er zijn een aantal slechte beauty producten die je dit jaar niet meer wil gebruiken. En wij vertellen je waarom.

1. Setting poeder

Poeders gebruiken we eigenlijk maar al te graag om een vette huid te mee maskeren en om onze make-up langer te laten zitten. Maar ze kunnen onze huid er soms wel érg mat uit laten zien, grauw en ”cakeky”. Dat is alles behalve mooi. Ga liever voor een setting spray waarmee je je make-up langer mooi laat zitten. Met een setting spray kan je er zelfs voor zorgen dat je je huid hydrateerd! Hello beautiful glow.

2. Longlasting matte lipstick

Matte lipsticks worden steeds geliefder in beauty land, maar als je snel last hebt van droge lippen, zijn matte liptsicks niet echt your best friend. Al helemaal niet als ze longlasting zijn. Ga liever voor een lipgloss, een getinte lipbalsem of een crème lipstick. Hiermee voed je je lippen veel beter. En de tips tegen droge lippen in dit artikel wil je misschien ook even lezen.

3. Producten met parabenen

Parabenen zijn synthetische chemicaliën die er voor zorgen dat je crèmes en cleansers langer houdbaar blijven. Parabenen zijn niet erg gezond voor je huid. En ondanks dat je het misschien niet zou denken, zijn er ook genoeg goede producten verkrijgbaar zonder parabenen.

4. Producten met veel geurstoffen

Geur is een andere chemische stof  in beauty producten die je eigenlijk het liefst zou willen vermijden. Geuren kunnen allergische reacties veroorzaken, je hormonen verstoren en soms zelf kankerverwekkende stoffen bevatten. Bah. 

5. Producten met sulfaten

Sulfaten zitten vaak in vrij grote hoeveelheden in conditioners, shampoos en handzeep. Sulfaten zorgen er voor dat het product gaat schuimen en ons een schoon gevoel geeft, máár ze kunnen ook een boosdoener zijn voor een mooie huid. Ze kunnen je huid erg uitdrogen en soms zelfs tot meer acne leiden. Bekijk de tips hier ook als je last hebt van een droge huid.

Heb je een gevoelige huid?
Dit zijn de beste beauty producten voor een gevoelige huid

Good to know:
De alcoholische drankjes die wel en niet slecht zijn voor je huid

Geel gaan we overal zien in de kledingwinkels:
Deze kleur geel past het best bij jouw huids- en haarkleur!

PHOTO CREDITS: THIRTEEN THOUGHTS

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites