Waarom wij drie maanden lang niets nieuws gaan shoppen

Hier ga je echt veel geld mee besparen.

Zoals je misschien al weet is mode de op een na grootst milieuvervuiler (olie staat nog steeds bovenaan). Dit komt vooral door fast fashion. Dagelijks komt er nieuwe kleding in de winkels te hangen en een week later is alles weer weg. We kopen t-shirts van vijf euro en gooien ze weg als er een vlek in zit. Terwijl het zoveel werk is om zo’n shirt te maken.

Slow Fashion Season

Als tegenreactie heeft CollAction het Slow Fashion Season in het leven geroepen. Ze dagen je uit om voor een bepaalde tijd géén nieuwe kleding te kopen. Hiermee willen ze je bewuster maken van de kleding die je al hebt en willen ze laten zien dat je ook op andere (duurzamere) manieren aan kleding kan komen.

Slow Fashion Season betekent niet dat je helemaal níets mag kopen. Je mag wel tweedehands kleding kopen, kleding ruilen en natuurlijk lenen. En dit doe je dan drie maanden lang. Vanaf 21 juni tot en met 21 september.

Klinkt dit als een onmogelijke uitdaging? Zeker. Is het mogelijk? Dat wel. Vorig jaar heeft onze hoofdredactrice meegedaan (en dat is knap lastig als je iedere dag schrijft over mode en elke webshop af moet struinen on a daily basis). Op een paar schoenen heeft ze het drie maanden volgehouden.

Doe je ook mee?

Dit jaar doen we weer mee en ook met MonStyle. We zijn namelijk ambassadeurs geworden van Slow Fashion Season. De hele zomer zullen we daarom meer vertellen over duurzame kleding. Vertellen we hoe jij betere keuzes kan maken en we selecteren natuurlijk de mooiste tweedehands items voor je.

Je zal erachter komen dat je genoeg kleding in je kast hebt hangen. Zelfs kleding waarvan je bent vergeten dat je ze nog had. En daarnaast hou je ook nog eens bakken met geld over. Hier kan je weer andere leuke dingen van doen, zoals heeel veel drankjes doen met vriendinnen, je lieve moeder een keertje mee uit eten nemen of een extra festivalletje pakken. Natuurlijk kan je het geld wat je overhoudt ook gewoon sparen voor een Chanel-tas.

Ga jij de uitdaging aan? Dan kun je je HIER aanmelden!

READ NEXT:
– De beste tips om sustainable te shoppen
– Stylist Tommy Driessen lanceert duurzame modecollectie
– Modemeisjes die dol zijn op duurzame kleding

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites