7 manieren om je sneakers als nieuw te maken

Ook als je ze hebt gedragen op een festival.

Je favoriete paar sneakers vies… Zonde! Heb je eindelijk dat mooie paar weten te scoren, worden ze vies. Als je je sneakers goed verzorgt, gaan ze veel langer mee. Ook na een festival. Geen schoenexpert in huis? No problem! Wij hebben 5 trucjes voor je op een rij gezet. Met deze producten die je al in huis hebt, krijg jij je sneakers weer mooi.

1. Tandpasta

Van deze manier heb je vast wel eens gehoord. Maar deze simpele truc werkt echt heel goed. Smeer met je vingers de tandpasta op de vieze delen van de sneakers. Schrob met een tandenborstel over de ingesmeerde plekken. Haal de resten tandpasta van je sneaker met een vochtig doekje. Het resultaat is verbluffend en het lijkt net alsof je nieuwe sneakers hebt.

2. Gummen

Een mooi paar sneakers met van die suède delen staan nooit mis. Maar dit zorgt er wel voor dat je het moeilijker schoon krijgt. Althans dat zou je denken… Men neemt een suèdeborstel en een (witte)gum. Borstel het vuil er rustig af. De versleten (kale) plekken die na het borstelen nog zichtbaar zijn gaan we gummen. Een gum is net als het suède ruw. Door de gum over de kale plekken te halen ontstaat wrijving. Het suède zal er uitzien als nieuw.

3. Shinen

Dep een wattenschijfje in wodka en draai hiermee kleine rondjes over de schoen. Poets ze daarna nog goed op met een droge doek. Wrijf ermee totdat je reflectie tevoorschijn komt op je schoen. Je kunt ook echt alle soorten olie gebruiken om je schoenen weer te laten glimmen. Zoals kokosolie, maar olijfolie kan natuurlijk ook. Dep een katoenen doek in de olie en smeer het over de schoenen. Ga er daarna nog met een droge doek overheen en je schoenen glimmen weer als nieuw.

4. Baking soda

Eigenlijk zou iedereen dit goedje in haar keukenkastje moeten hebben staan. Het is goed voor zo’n beetje alles. En je raadt het al het is ook ideaal om je sneakers mee schoon te maken. Voeg een beetje baking soda toe aan een kom met lauw water. Vervolgens mix je dit tot een pasta. Smeer de pasta op de vieze delen van de sneaker. Schrob met een spons over de ingesmeerde plekken. Verwijder de resten met een vochtig doekje. En voilà!

5. Banaan

Gebruik voor donkere leren sneakers een bananenschil. Je leest het echt goed een bananenschil. Pel de banaan en leg de schil op je sneaker. Wrijf de schil vervolgens over de hele sneaker. Neem de sneaker hierna af met een schoon doekje en tada! Schone sneakers.

6. Milde wasmiddel

Ook stoffen (canvas) schoenen, zoals All Stars en Vans kan je schoon krijgen. Koop een milde afwasmiddel en een afwasborstel. Vul een emmer met warm water en een beetje wasmiddel totdat er een sopje ontstaat. Haal de veters uit je sneakers en dompel de afwasborstel in de emmer. Schrob vervolgens de viezigheid van je sneakers en laat ze daarna goed opdrogen, het liefst in de buitenlucht.

7. Gebruik CIF

De zichtbare rand van de zool aan de zijkant van je schoenen kan je goed schoonmaken met een middel als CIF en een tandenborstel. Gebruik dit wel echt alleen voor de zolen en zijkant van de zolen, want wanneer je dit voor de stof van de schoenen gebruikt ontstaan er gebleekte vlekken.

Wil het nu nog niet lukken?

Heb je alle bovenstaande tips geprobeerd maar zijn je schoenen nog steeds niet schoon? Dan zal je toch afscheid van ze moeten nemen en een nieuw paar sneakers aanschaffen. Ook weer een goede reden om nu eindelijk de sneakers te kopen die je al zo lang wilt!

Omdat je nooit genoeg sneakers in je kast kunt hebben…
Sneakers onder de 100 euro die jij WIL hebben

En het kost je bijna niets.
Het item dat je witte sneakers een upgrade geeft

Hoeveel paar heb jij in de kast staan?
> Fun fact: we kopen voor het eerst in de historie meer sneakers dan hakken

PHOTO CREDITS: ANUNANNA

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites