Met deze trucs shop je de perfecte sportbh

Want een goede sportbh dragen is nog belangrijker dan je denkt.

Tijdens het sporten worden je borsten meer belast. Als je dan een verkeerde of zelfs geen sportbh draagt, kan dat nare gevolgen hebben. Tijdens en na het sporten kun je sneller last krijgen van je nek en rug en op lange termijn kunnen je borsten hun stevigheid en vorm verliezen. Dat wil je natuurlijk niet.. Ook is een sportbh speciaal gemaakt om transpiratievocht af te voeren en zo je huid droog te houden tijdens je workout. Die sportbh heb je dus echt nodig. Maar hoe vind je nou het juiste exemplaar? Met deze trucs en tips kan je makkelijk een sportbh kopen.

Levels van ondersteuning

Als je op zoek bent naar een sportbh, is het belangrijk dat je rekening houdt met het level van ondersteuning. Er zijn drie levels: low impact, medium impact en high impact. Onder low impact valt bijvoorbeeld wandelen, yoga en pilates. Voor sporten als wielrennen en fitness heb je een level 2 bh nodig en sporten als paardrijden, hardlopen, hockey en tennis zijn high impact. Zorg ervoor dat je bh genoeg ondersteuning biedt voor de sport die je gaat uitoefenen.

2 centimeter ruimte

Het is belangrijk dat een sportbh niet te strak of te los zit. Dit kun je controleren door met je duim de band van de bh van je lichaam te trekken. Je zou de band niet meer dan 2 centimeter van je lichaam moeten kunnen trekken, met enige moeite. Als dit niet kan, zit de bh te strak. Zit er meer dan 2 centimeter ruimte tussen je lichaam en de bh? Dan is de omvang te groot.

Put your hands up

De sportbh moet tijdens het sporten goed blijven zitten. Doe bij het passen even je armen omhoog en controleer of de band niet naar boven schuift. Let hierbij op de voorkant én de achterkant. Als de bh wel verschuift, is de omvang waarschijnlijk te groot.

De cup controleren

Je borsten worden pas goed ondersteund als de cup perfect aansluit. Voel even met je vinger aan de binnenkant of er nog ruimte over is, vooral bovenaan de cup. Als dat het geval is, is de cup te groot en kun je beter een maatje kleiner proberen.

 

Mocht je toch nog twijfelen of de sportbh goed zit, dan kun je natuurlijk altijd een verkoper vragen. Zij weten precies waar ze op moeten letten en kunnen je advies geven. Dan komt het zeker goed! Shop hieronder onze favorieten.

Hier shop je de rest van de sportoutfit:
> De allermooiste sportkleding vind je hier

Ben je nog op zoek naar een leuke sport?
> Deze fitness trends maken sporten een STUK leuker

Sport je vaak met make-up? Dit is waarom je ermee moet stoppen:
> Waarom je NOOIT met make-up op moet sporten

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites