Zo kom je van een statisch kledingstuk af

'Gewoon uittrekken' is niet het antwoord!

Je kent het vast wel: een statisch kledingstuk. Wanneer je hem aantrekt, krijg je al helemaal de kriebels. Hij is statisch aan alle kanten en tot overmaat van ramp, wordt je haar er ook nog eens hartstikke statisch van… Gelukkig zijn er een paar simpele trucjes die ervoor zorgen dat je hier vanaf komt!

1. Metalen kledinghanger

Vlak voordat je die éne trui aandoet, haal je een kledinghanger van ijzerdraad door de binnenkant van je kleding. Het metaal ontlaadt, waardoor de statische elektriciteit verdwijnt. Een ander voorwerp van metaal will do the trick as well!

2. Verander van schoenen

Heb je een paar leren pareltjes op het oog? Dan heb je nu het perfecte excuus om ze aan te schaffen! Door leren schoenen (liefst met leren zolen) te dragen blijf je namelijk gegrond, terwijl bij rubber de elektrische lading juist opbouwt. Heb je de leren laarzen uit de Omoda x Manon collectie allemaal al gezien?

3. Wasverzachter

Van wasverzachter wordt onze kleding niet alleen heerlijk zacht, het ontlaadt ook elektriciteit! Handig!

4. Veiligheidsspeld

Verstop een ijzeren veiligheidsspeld ergens in de naad of zak van je kledingstuk (niemand die het ziet!). Het metaal voorkomt dat je een schok krijgt wanneer je iets aanraakt dat geleidt. Hetzelfde geldt voor een paperclip.

5. Haarlak

Waar haarlak wel niet goed voor is! Houd de bus 30 cm of meer van je kleding af (anders wordt het hard) en bespuit de binnenkant van je kleding met een dun laagje haarlak. Deze truc werkt trouwens ook op statisch haar 😉

6. Wassen

Je kunt je kleding preventief ontladen door een scheutje azijn of stukje zilverfolie met je kleding mee te wassen. Easy!

7. Drogen

De droger is één van de grootste broedplaatsen van elektrische lading. Laat je kleding daarom gewoon lekker aan de lucht drogen.

8. Hydrateer je huid

Heb je van die bloesjes die op je huid vast blijven kleven? Zorg dan dat je je huid voldoende insmeert met bodylotion.

9. Vriezer

De vriezer zorgt er voor dat je panty’s langer meegaan, maar vermindert ook statische elektriciteit in je kleding! Een halfuurtje in de vriezer is voldoende.

 

READ NEXT:
Dit is het item waar je ALTIJD in mag investeren
QUIZ: welke schoenen mogen niet ontbreken in jouw kast?
5 compleet nieuwe manieren om je blazer te combineren

PHOTO CREDITS: Fashion me now

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites