Stijlicoon van deze week: Sarah Jessica Parker

Hierdoor is ze voor ons de stijlicoon van deze week!

We kennen haar als Carrie Bradshaw uit Sex and the City, maar ze is meer dan dat. Ze is producer, designer en ons stijlicoon voor deze maandag: Sarah Jessica Parker.

Ze is geboren op 25 maart 1965 in Nelsonville, Ohio. Als jong meisje volgde ze een opleiding zang en ballet en maakte ze haar eerste broadway debuut op haar elfde in The innocents. Parker ging naar de school of American ballet in New York city, de New York professional children’s school, de school for creative performing arts in Cincinatti en Hollywood Highschool Los Angeles.

Haar echte internationale bekendheid verwierf ze met haar rol als Carrie Bradshaw in 6 seizoenen en 2 films van Sex and the city (Tv-tip!!).

In het kort: Sex and the City is gebaseerd op het gelijknamige boek van Candace Bushnell en gaat over vier vriendinnen en hun leven in Manhattan, New York city. De serie en films verspreidden het idee dat alles kan. Daarnaast haalden ze het taboe rondom seks uit de wereld. De serie wordt verteld vanaf een ik-perspectief door hoofdrolspeelster Carrie Bradshaw.

Naast dat ze in veel musicals, series en films heeft gespeeld heeft ze sinds 2005 ook haar eigen productiebedrijf genaamd pretty matches, waarmee ze content creëert voor HBO en andere kanalen.

Omdat Sarah Jessica Parker voornamelijk bekend is door haar rol als Carrie Bradshaw wordt ze ook gekoppeld aan het karakter van deze personage.

Sarah Jessica Parker staat daarom voor een geëmancipeerde vrouw, die haar vriendinnen en carriére ziet als basis voor geluk. Ze hecht daarnaast veel belang aan haar outfit en is daarom voor ons de stijlicoon van deze maandag.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites