Work the trend: Normcore

Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg.

Eén van de meest besproken trends (in ieder geval bij ons op de redactie, mán we hebben wat gediscussieerd!) van het moment is de normcore trend. Normcore is een samensmelting van de woorden ‘normal’ en ‘hardcore’ en dat is ook precies wat het is: heel hard je best doen om su-per normaal te zijn.

Normcore

De normcore trend is een unisex trend gekarakteriseerd door ingetogen, alledaagse kleding. Zoals bij elke trend willen aanhangers zich onderscheiden van de rest en in dit geval doen ze dat door er vooral zo gewoon mogelijk uit te zien. Een beetje normcore fanaat is moeilijk te onderscheiden van de gemiddelde Amerikaanse toerist van middelbare leeftijd (witte sportsokken, sportschoenen, jeans in wortelmodel en fleece-truien). Het gaat hier alleen niet om a-modische mensen die zomaar wat uit de kast hebben getrokken, puur omdat het toevallig schoon is. Alles behalve dat. De trend is ontstaan als reactie op de snelgroeiende en snel veranderende mode trends, waarbij alles altijd meer, beter en mooier moet zijn. Een hele bewuste keuze dus. Een normcore kledingkast bevat casual items zoals witte T-shirts (liefst met hoog gesloten hals), een ‘mom jeans’ (zo eentje die je moeder vroeger droeg: wijd van boven, strak van onder, liefst in een mid-wash), hoodies of fleece-truien, sportsokken, coltruien, Birkenstocks of Adilettes, oversized sweaters en comfortabele (niet te opvallende) sneakers.

How to wear the normcore trend

Natuurlijk kent deze trend vele voordelen (halló comfort!) maar nageslacht zal er niet snel van komen. Mannen zullen deze trend (misschien op een enkele uitzondering na) namelijk alles behalve sexy vinden. De term ‘Man-repeller’ is in dit geval ook meer dan terecht. Dit hoeft echter niet te betekenen dat je de trend helemaal links moet laten liggen! Je kunt namelijk kleine accenten verwerken in je normale looks. De ugly sandals, Stan Smith Adidas sneakers, tuinbroeken, boyfriend jeans: ze passen namelijk allemaal perfect binnen de normcore trend. Om niet geheel seksloos de straat op te moeten, breng je wat contrast aan in je look. Een vrouwelijke blouse onder je tuinbroek maakt het geheel net wat smeuïger dan een wijd wit T-shirt. En een paar killer heels onder je ‘mom jeans’ doen wonderen. Echt waar. Voel je er wel wat voor om all the way te gaan met deze trend? Dan raden we je aan om een middag naar de serie Seinfeld te kijken: stijl-iconen genoeg!

P.S. Een andere trend van het aankomende seizoen, die ook prima te combineren is met de normcore trend: knitwear to the max! 

norm-core

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites