Zo blijf je dichtbij je eigen stijl

En wordt aankleden VEEL makkelijker.

Met iedere week nieuwe trends (die we allemaal te gek vinden) is het soms lastig om dichtbij je eigen stijl te blijven. Je kast hangt vol met de ruitjes, slangenprint en neonkleuren maar hoe moet je dit allemaal combineren? Als je dit goed wil combineren is het belangrijk dat je een stijl hebt waar je je aan houdt.

Als je dit niet hebt zal je dit ook gelijk merken aan de chaos in je kledingkast, want grote kans dat je dan niet veel met elkaar kan combineren en je kledingstijl van het ene naar het andere uiterste gaat. Wij hebben een aantal tips voor je waarmee je het dichtst bij je eigen stijl blijft.

80/20 regel

Hiermee bedoelen we dat 80% van je kleding vooral uit basis items moet bestaan. Deze items kan je bijna altijd met elkaar combineren en ze zorgen voor een georganiseerde kast. De overige 20% kan je besteden aan items die een trend zijn en die je graag wilt hebben. Zo heb je een goede verdeling van opvallende trendy items en de basic items, waardoor je eigen stijl snel duidelijk wordt.

Je favo outfit altijd onthouden

Heb je nieuwe kleren nodig? Zorg dan dat je je favoriete outfit altijd in je hoofd houdt bij het uitkiezen van nieuwe items. Is je favoriete outfit bijvoorbeeld een blazer met jeans en sneakers? Blijf dan altijd een beetje in de buurt van deze stijl wanneer je iets nieuws koopt.

Stijl omschrijven in 3 woorden

Denk eens goed na en probeer jouw kledingstijl te beschrijven in drie woorden. Het kan even duren voordat je hier uit bent, maar als je het uiteindelijk weet zal het je zeker helpen bij het bepalen van je eigen stijl. Denk wanneer je iets nieuws wilt kopen eerst aan de drie woorden. Past dit item bij mijn kledingstijl? Als dit bij een van de woorden past weet je zeker dat het geen miskoop is.

Kan je het combineren met je huidige garderobe?

Wanneer je een item wil kopen, is het belangrijk om goed na te denken of je het kan combineren met je huidige garderobe. Past het bij de items die je al hebt? Zo nee, zoek dan nog even verder om een miskoop te voorkomen.

Weet wat je plus- en minpunten zijn

Wat vind je het mooiste aan jezelf? Denk hier eens goed over na en probeer dit door middel van je kleding extra te accentueren. Wees ook eerlijk tegenover jezelf wanneer je iets gewoon beter niet kan dragen. Want als je je er niet fijn in voelt, straal je dit ook uit en lijk je minder zelfverzekerd. Wanneer je wel zelfverzekerd bent zien andere mensen dit ook en dit is positief voor je eigen stijl.

READ NEXT
11 gewoontes van stijlvolle vrouwen
Dit is de garderobe regel waar alle stijlvolle vrouwen bij zweren
Stijllessen die je van je moeder hebt geleerd

 

 

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites