Zo verwijder je de meest voorkomende vlekken

Vlekken verwijderen doe je zo...

Afgelopen weekend een leuk feestje gehad en ben je achtergebleven met vlekken in je kleding (omdat je flink hebt lopen morsen)? Help…!! No worries, vandaag verklappen we de briljante oplossingen voor het verwijderen van de meest voorkomende vlekken, na (alweer) een feestje.

Chocolade

Er zijn zoveel redenen om chocolade te eten (dit zijn de redenen waarom je meer chocolade moet eten!), maar het kan wel is gebeuren dat je een stukje laat vallen en precies op je nieuwe trui terecht komt. Als je hierdoor en chocolade vlek in je trui hebt, kun je deze het beste NIET met warm water schoonmaken. Hierdoor zal de chocola smelten en in de stof gaan zitten. Om de vlek eruit te krijgen kun je je trui het beste in een tas doen en in de koelkast zetten. Zodra de chocolade is afgekoeld kun je de chocolade eraf schrapen en daarna in de wasmachine stoppen.

Ketchup of tomatensaus

Een hele grote rode vlek op je witte blouse, dit is misschien wel het ergste wat er kan gebeuren.. Hoe krijg je deze er zo snel mogelijk uit? Doe er meteen een klein beetje vloeibaar wasmiddel op en week de blouse in koud water voor 10 minuten. Was daarna de blouse normaal.

Thee en koffie

Soms ben je gewoon te gretig met drinken en kan je wel is wat thee of koffie morsen. Je kunt deze vlekken het best eruit halen met een babydoekje. Zorg wel dat je niet veegt, maar dept! Als je geen babydoekje hebt, kun je de vlek ook meteen onder de koude kraan doen en daarna met een droog schoon doekje het ergste van de vlek weg deppen. Stop daarna het item gewoon in de wasmachine. (Dit is ook nog een optie.)

Wijn

Als je rode wijn morst op je mooie blousje of jurkje, leg er dan een oude krant onder, en strooi er dan onmiddellijk keukenzout op. De wijn trekt dan in het zout waardoor de vlek verdwijnt (en wist je dat rode wijn helpt bij vetverbranding?).

Make-up

Loop je rond met lippenstift op je shirtje? Gebruik hiervoor een beetje afwasmiddel, breng het aan door middel van een vochtige doek, even laten intrekken en spoel het na een paar minuten uit. Heb je een foundation vlek? Zie dan deze tips. (Nice to know: Zo voorkom je een lippenstiftafdruk op je glas.)

Transpiratievlekken

Transpiratievlekken verwijder je gemakkelijk met blanke azijn of glansspoelmiddel (voor de vaatwasser). Laat het even intrekken en was je kledingstuk daarna (op de normale) temperatuur in de wasmachine.

Kaarsvet

Heb je gister gezellig een paar kaarsen opgestoken en zit er ineens kaarsvet in je kleding? (God may know how). Kaarsvet verwijder je door op beide kanten van de vlek, een velletje keukenpapier te leggen, en er voorzichtig overheen te strijken. De vlek zal hierdoor wegsmelten.

Kauwgom

Smeer een beetje pindakaas op je vlek (niet op je boterham), pindakaas heeft namelijk een oplossende werking. Laat je kledingstuk een nachtje in de vriezer, want zodra de kauwgom bevroren (en dus keihard) is, kun je het er zo afhalen.

Inkt

Het klinkt misschien een beetje gek, maar om een inktvlek te verwijderen kun je het beste haarlak op de vlek sprayen. Wat ook helpt is een beetje wodka op de vlek deppen. (Ook deze dingen kun je met wodka doen zonder het op te drinken.)

P.S. Check vooraf wel even waar je kleding van gemaakt is, delicate stoffen als zijde en heel dun katoen kun je het beste behandelen met slechts een vochtig doekje.

Op deze broek zullen nooit vlekken komen
Deze jeans is vlekvrij

Hebben je leren schoenen ook wel een schoonmaak beurt nodig?
Leren schoenen schoonmaken? Wij hebben de oplossing

PHOTOCREDITS: UNKNOWN

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites