Wil je morgen geen kater, lees dit dan even!
Gisteravond tijdens Koningsnacht een heftige avond gehad en voel je die kater flink zitten? Dat is even heel erg balen. Of wil je morgen écht geen kater hebben? Dan is het het beste om te denken om het drankje dat je drinkt. Want er zijn dus drankjes waar je een ergere kater van krijgt dan anderen. Wij hebben de populairste drankjes voor je op een rijtje gezet. Ze zijn gerankt van een kleine hoofdpijn (1) tot een heftige kater (10). 

Wodka 3/10
Je zal het misschien niet geloven, maar wodka zorgt voor de minste kater. De meeste wodka’s bestaan namelijk uit ongeveer 40% alcohol en de rest is water. Aangezien het puur niet heel lekker is, wordt het vaak gemixt. Kijk hier wel mee uit, want hierdoor ben je sneller geneigd veel te drinken. En dat zorgt dan wel weer voor een kater…

Gin 4/10
Gin is net zo puur als wodka, maar zorgt voor een ergere kater. Zoals je waarschijnlijk wel weet, krijg je door alcohol ontzettende dorst. Bij gin is dit nog erger omdat er namelijk jeneverbessen in zitten die ervoor zorgen dat je nog meer dorst krijgt.

Bier 4/10
Aangezien er in bier weinig alcohol zit, ben je (vooral mannen) geneigd om het ene flesje na het andere flesje achterover te slaan. Daarnaast zorgt bier ervoor dat jij je vol voelt. Hierdoor doe je langer over een biertje en is je lichaam hier ook langer mee bezig. Lees hier waarom bier drinkende vrouwen mega cool zijn!

Witte wijn 6/10
In witte wijn zit vaak zo’n 10% alcohol, maar dat zorgt niet voor de kater. Door witte wijn gaat je maag meer zuur scheiden, waardoor het gaat irriteren en je dus last krijgt van maagpijn.

Champagne 7/10
Champagne heeft bijna hetzelfde effect als witte wijn. Hier zit alleen meer gerst bij waardoor er bubbels vrijkomen. Dit komt sneller in je bloedbaan terecht. Een kater gegarandeerd.

Rode wijn 7/10
Rode wijn bevat methanol wat je lever kan aantasten. Dit is lastig af te breken, waardoor je lang last zal hebben van een kater. Dit kan soms uren duren…

READ  NEXT:
7 drankspelletjes voor jouw zaterdagavond!
Stijlvol in oranje, het kan!
Drankjes die je een strakke buik geven

(Visited 523 times, 1 visits today)

Leave a reply

Styled by Manon #623 / Oranje boven! ...
  • Are you a Monstyle insider yet?

  • Join our newsletter and get a VIP treatment