De 5 verborgen functies van iOS 11 die niemand kent

Love this!

Ben je in het bezit van een iPhone? Lucky you! De nieuwste versie van iOS is vorige week uitgekomen en hij heeft hele leuke verborgen functies. Ze maken jouw leven nog leuker en makkelijker. Als je jouw iPhone nog niet hebt geüpdatet naar de iOS 11, wil je dat na het lezen van dit artikel vast en zeker wel. Wij onthullen de geheimen van de nieuwste iOS.

1. Je scherm opnemen

Screenshots zijn natuurlijk al een hele uitvinding. Als je vriend of je crush iets heeft gezegd wat écht niet kan, zijn jouw vriendinnen de eerste die het weten, dankzij screenshots. We sturen hele paragrafen van Whatsapp-gesprekken naar elkaar door. Maar het wordt nog beter: je kan nu ook je scherm opnemen! Je gaat hiervoor naar je instellingen en vervolgens naar je bedieningspaneel. Tik op ”Pas regelaars aan” en zoek naar de functie ”Screen recording”. Druk hier op het groene plusje. Je kan zelf aangeven hoe deze functie nu wordt gerangschikt in het bedieningspaneel. Als je de schermopnameknop indrukt, begint je iPhone meteen met opnemen, handig!

2. Opslag vergroten

Heb je dat ook weleens? Je staat op het punt om een (belangrijke) foto te maken en je iPhone geeft aan dat er geen opslagruimte meer vrij is… grootste irritatie ooit! Gelukkig heeft iOS 11 hier nu een oplossing voor. Je gaat voor deze functie naar ”Instellingen”, vervolgens naar ”Algemeen” en dan naar ”Beheer opslagruimte”. Je iPhone zal dan meerdere opties weergeven waarmee jij weer extra ruimte kan vrijmaken. Lifesaver.

3. De perfecte hoek vinden

Probeer je ook altijd de perfecte hoek te vinden voor een foto of een selfie voor op Instagram? Daar is ook iets op verzonnen. Je kan een foto maken waarbij één streepje in het midden van je scherm verticaal staat en één streepje horizontaal. Als deze streepjes bij elkaar komen en een plus vormen, heb je de perfecte hoek voor je foto gevonden. Haal de top-fotograaf in jezelf naar boven. Ga naar ”Instellingen”, dan naar je camera, en schakel daar ”Grid” in. That’s it! Geen inspiratie voor een leuke selfie? Dit is de nieuwe populaire pose op Instagram.

4. Het beste uit Siri halen

Ook Siri gaat je leven nog makkelijker maken. Als je een vraag aan Siri stelt, geeft Siri je suggesties voor volgende vragen. Wil je iets vertalen? Geen probleem, dit doet Siri nu ook voor je. Ook geeft Siri je suggesties voor artikelen die je misschien wil lezen, op basis van wat je aan het doen bent op je iPhone. Heb je een online reservering gemaakt bij je favoriete sushi restaurant via je Safari browser? Dan geeft Siri een suggestie voor je om de afspraak in je agenda van je iPhone te zetten.

5. Wi-fi wachtwoord delen

Heb je mensen over de vloer die vragen of ze jouw Wi-Fi wachtwoord mogen? Je wachtwoord delen was nog nooit zo makkelijk. Het kan een stuk sneller met iOS 11. Je hoeft alleen maar toestemming te geven dat andere iPhone gebruikers ook toegang krijgen tot het netwerk. Hiervoor moeten zij wel net zoals jou de nieuwste versie van iOS hebben. Je geeft deze toestemming bij je Wi-Fi instellingen en dat is alles!

Lees hier meer over de nieuwste modellen van iPhone en over iPhone hacks:
De iPhone 8 én iPhone X zijn binnen
Drie manieren waardoor je iphone sneller gaat opladen
Op deze manier kan je het geluid van je iPhone NOG harder zetten

Over deze nieuwe functie van iOS 11 schreven we al eerder:
> Met deze functie van iOS 11 kan je makkelijker typen

 

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites