Het is weer de tijd van het jaar. Jijzelf en iedereen rondom jou heen is verkouden. Je gebruikt miljoenen tissues en je neusspray is je best friend in deze periode. Maar hoe kom je nou van die mega vervelende verkoudheid af? Wij hebben hieronder de beste tips voor je geselecteerd!

Hydratatie 
Het is belangrijk om goed gehydrateerd te blijven tijdens je verkoudheid. Dat is echt het allerbelangrijkste om er razendsnel vanaf te komen. Laat die sterke bak koffie en dat lekkere glaasje wijn even staan en drink een goed glas water. Een goede vochtbalans is belangrijk voor je afweersysteem. De beste hydratatie manier is veel water drinken. Drink elk kwartier een paar slokjes warm water en je bent binnen no time weer fit!

Doe een schoonheidsslaapje (of drie)
Het is belangrijk om veel rust te nemen en veel te slapen. Verzet al je afspraken (hoe leuk ze ook zijn) en duik je bed in om je hoofd en lichaam rust te geven. Slaap zo veel als je kunt en je zult je daarna een stuk beter voelen.

Jezelf warm houden
Zorg ervoor dat je lichaam niet afkoelt. Het kost je lichaam namelijk veel energie om jezelf warm te houden en die energie zou eigenlijk de verkoudheid tegen moeten gaan. Trek daarom een lekkere dikke trui aan, warme sokken en duik onder de dekens.

Stomen
Wat ook goed helpt, is je verstopte bijholten te laten stomen. Dit kun je doen door boven een pan met heet water te hangen met ene handdoek over je hoofd. Inhaleer de stoom dan diep via je neus. De warmte zorgt ervoor dat het slijm oplost, en daardoor verdwijnt je hoofdpijn. Plus een fijne bijkomstigheid: door de damp reinig je ook je poriën, meteen daarna even een maskertje en je bent helemaal goed bezig.

Honing
A little bit honey a day, keeps the doctor away! Honing heeft namelijk een sterke antibacteriële en anti-oxiderende werking en laten de symptomen van verkoudheid verdwijnen. Een kop thee met een theelepel honing geeft verlichting bij keelpijn. En om je herstel te bevorderen meng je een gelijke hoeveelheid honing tot een mengsel met een gelijke hoeveelheid geelwortelpoeder. Neem hier om de twee uur een theelepel van en je bent zo weer opgeknapt.

Schone lucht
Voor je herstel is het van belang dat je huis goed is geventileerd. De lucht binnenshuis is vaak meer vervuild dan buiten. Zet daarom je ramen op een kiertje en zorg ervoor dat er altijd frisse lucht je huis binnenstroomt.

Beterschap en zo ben je snel weer de oude!

READ NEXT:
7 redenen waarom de herfst wél leuk is
Waarom je in de herfst meer last hebt van haaruitval
Dit zijn de nieuwste jeans trends!

PHOTO CREDITS: rabbitsyawning

 

 

 

 

(Visited 1,092 times, 1 visits today)