Zo creëer je de perfecte smokey eyes!

Met een paar zwoele smokey eyes creëer je in een handomdraai een chique party look. Ideaal voor een feestje, maar stiekem ook hartstikke tof om je alledaagse outfit een beetje mee te boosten! Je kunt natuurlijk voor altijd-goed zwart of grijs gaan, maar probeer ook eens smokey eyes te maken met goud- en bruintinten. Net iets minder hard, nog steeds even zwoel! Geen tijd om uren voor de spiegel te staan? No problem! Met deze tutorial van niemand minder dan Charlotte Tilburry heb je binnen een paar minuten de perfecte smokey eyes te pakken!

Zo creëer je de perfecte smokey eyes!

Stap 1: gebruik een wimperkruller om je wimpers een beetje in vorm te brengen. Zoals je eerder al kon lezen is dit dé manier om een open en frisse blik te krijgen.

Stap 2: teken met een eyeliner een lijntje boven en onder de rand van je wimpers. Begin aan de binnenkant van je ooghoek en werk naar de zijkant toe.

Stap 3: zet een stipje aan de buitenkant van je oog en trek je eyeliner naar deze stip toe (zo krijg je de perfecte cat-eye).

Stap 4: kleur je ooglid met oogschaduw in en werk naar je wenkbrauwen toe (je kunt hiervoor de gebruikelijke zwart gebruiken, maar chocolate brown of goudbruin zijn ook onwijs knap).

Stap 5: ga vervolgens met een donkerdere oogschaduw over je ooglid heen door ronddraaiende bewegingen met je kwast te maken (it’s all about blending!). Zorg er uiteindelijk voor dat de kleuren gelijk in elkaar overlopen en dat er geen harde strepen ontstaan.

Stap 6: trek met een andere kleur oogschaduw een lijntje boven de lijn van je eyeliner. Doe hetzelfde onder je ogen. Terwijl je dit doet veeg je ook over je eyeliner heen, dit maakt de lijn wat minder hard en lekker smoezelig. En zo hoort het bij smokey eyes!

Stap 7: de finishing touch: mascara!
P.S. En zo krijg je prachtig glanzend haar… 

Source: Cara Delevingne, Refinery29

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites