Zul je net zien, je bent onderweg naar je date, naar een feestje of naar een verjaardag. Je make-up en je haren zitten on fleek. Je hebt je helemaal opgedoft voor de gelegenheid en wilt net op je fiets stappen om naar je bestemming te gaan, tot de hel losbreekt: regen. Er is bijna niets vervelender dan onverwacht door een regenbui getroffen te worden. Bereid je daarom goed voor! Check het weerbericht van te voren, want in Nederland weet je het maar nooit… Wij hebben de tips hoe je jouw look ook on fleek kan houden, goed voorbereiden op regen kan jij ook.

 Be all about that primer

Breng een primer aan op je gezicht voordat je je make-up doet. Op een regenachtige dag is dit echt een must! Je hoeft niet veel van het product te gebruiken, te veel primer werkt juist averechts. Je foundation en andere huidproducten blijven met een primer veel beter zitten en wanneer je snel door de regen heen moet fietsen, zullen die paar zweetdruppeltjes op je voorhoofd ook niet opvallen door de primer. Als je oogschaduw draagt is een primer voor op je oogleden ook zeker een must!

De juiste mascara en oogschaduw

Over oogschaduw gesproken: gebruik een crème oogschaduw die waterproef is. Blend ze ook snel over je ooglid, want dit soort oogschaduw droogt snel op. Mascara is voor velen ook een belangrijk en onmisbaar beautyproduct. Helaas loopt het wel erg snel uit, en je wilt natuurlijk niet als een panda op dat feestje aankomen. Gebruik geen gewone mascara op een regenachtige dag, maar ga ook voor een waterproef mascara. Deze kan de regen veel beter aan.

Less is more

Wanneer je gaat make-uppen, ga dan voor niet al te veel make-up. Less is definitely more. Hoe meer make-up je draagt, hoe groter de kans dat het door de vochtigheid gaat uitlopen natuurlijk. Kies voor lichte kleuren oogschaduw. Ook lippenstift en lipliner kan je beter voor drogere dagen bewaren. Kan je toch niet zonder een leuk kleurtje op je lippen? Kies dan een lichtgekleurde lippenbalsem. En wat foundation betreft: ga foundations op waterbasis uit de weg! Die vervagen snel wanneer je huid in contact komt met water. Gebruik een foundation op oliebasis, breng dunne lagen aan en blend het goed.

Schipperspet of baret

Er zijn meerdere leuke kapsels die handig zijn om een regenbui te overleven, maar als je je haren liever gewoon nonchalant los draagt, kan een petje of baret ook een uitkomst bieden! De schipperspet is nog steeds hartstikke leuk. Maar de meest trendy manier om je haar te beschermen met een leuke pet, is met de baret. Met een leuke baret bescherm je je make-up natuurlijk ook! En als het echt héél hard regent, is een regenjas nog handiger. Ook is er een broek die perfect is voor wanneer het regent, en dat is deze.

Meer tips om de regen te doorstaan en gedachtes die we krijgen van de regen:
Nooit meer pluizig haar door regen? Het kan!
Dít is dus wat je draagt als het regent maar ook warm is!
22 herkenbare gedachtes als je door de regen moet

PHOTO CREDITS: UNKNOWN
(Visited 1 times, 1 visits today)