Vergeet groene thee: met dit ingrediënt val je pas echt af

En een klein beetje is al voldoende!

Misschien heb je het goede voornemen ”afvallen” ook bovenaan je lijstje staan van goede voornemens voor dit nieuwe jaar. Aan de andere kant wil je niet té veel op de calorieën letten en ook nog genieten van lekker eten. Dat kan! Er is een healthy ingrediënt dat je aan je eten (of drinken) toe kan voegen wat veel goeds doet voor je lichaam. We hebben het over kaneel. Naast het feit dat je er van af kan vallen, brengt kaneel nog andere voordelen met zich mee.

1. Kaneel verzadigt

Door een beetje kaneel aan je eten of drinken toe te voegen, heb je minder suiker nodig. Dat is natuurlijk al mooi meegenomen, maar kaneel geeft ook een gevoel van verzadiging. En als je sneller vol zit, ben je ook minder geneigd om meer te gaan eten. Deze twee dingen helpen je met afvallen.

2. Het is een krachtige antioxidant

In kaneel zitten meer antioxidanten dan in 25 andere kruiden, zoals knoflook en oregano. Antioxidanten zijn erg goed voor je en kunnen je op langere termijn ook beschermen tegen ziektes.

3. Het is een goede ontstekingsremmer

Heb je altijd veel last van spierpijn na het sporten? (Dit zijn de tips om spierpijn te verminderen.) Voeg dan een beetje kaneel toe aan je eiwittenshake of smoothie en je zal merken dat je minder last hebt van spierpijn. Kaneel vermindert namelijk ontstekingen in je centrale zenuwstelsel.

4. Het ondersteunt je hersenen

Kaneel verbetert je geheugen, je reactievermogen en je focus. Als je een nacht slecht geslapen hebt, is kaneel bij je ontbijt dus ook zeker geen slecht idee.

5. Het is goed voor de gezondheid van je hart

Heb je een lekkere vette hap gegeten? Eet daarna dan ook een beetje kaneel. Kaneel kan namelijk het vet in je bloed verminderen met ongeveer 30%. Kaneel kan ook je bloedsuikerspiegel en cholesterol verlagen. En je hebt er maar een snufje voor nodig.

6. Het helpt tegen een slechte adem

Vergeet ook kauwgom, kaneel kan je slechte adem tegengaan! Vooral kaneelolie blijkt hier heel goed voor te zijn. (Dit zijn de ingrediënten waar je juist een slechte adem van krijgt.)

Shocking:
Dit is dus het slechtste moment om te eten

Langer haar krijgen?
Eet dan deze etenswaren

Vaak last van een ochtendhumeur?
> 7x etenswaren waar je een goed humeur van krijgt

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites