Het is lekker weer en je draagt weer eens een rokje. Ineens loop je weer tegen het probleem aan van die oh zo leuke rokjes; schurende benen. Niet prettig tijdens de vakantie. Maar ook zeker niet als je de hele dag lekker wilt dansen op een festival. We hebben vandaag tips voor je hoe je dit voorkomt zodat jij weer kunt gaan genieten van je outfit.

1. Gebruik deodorant

Als je met een deodorant roller de binnenkant van je benen behandelt, word je huid gelijk veel gladder en ontstaat er minder wrijving. En je ruikt ook nog eens heerlijk.

2. Primer

Primer helpt ook prima tegen wrijving tussen je benen. Er zitten namelijk siliconen in en dat zorgt voor een extra laagje op je benen.

3. Vaseline

Door vaseline te gebruiken verdwijnt wrijving ook omdat je benen hierdoor lekker glad zijn. Het verzorgd je huid ook nog eens erg goed.

4. Talkpoeder

Door talkpoeder aan te brengen op de binnenkant van je benen ontstaat er minder wrijving. Het zorgt als het ware voor een extra laagje.

5. Broekje

Door een simpel fietsbroekje onder je jurkje aan te trekken, kun je met een gerust hart door alle gezellige vakantiedorpjes slenteren en een dansje wagen tijdens een festival. Let op, deze mag natuurlijk niet onder je jurk of rok uitkomen.

6. Losse kleding

Je kunt beter kiezen voor los vallende broekjes of rokjes en jurkjes. Hoe meer ruimte je in je kleren hebt zitten, hoe minder last je krijgt van schurende benen. Je kunt natuurlijk ook gaan voor een broekrok. De broekrok (ook wel de skort: skirt en short) lijkt namelijk op een rok maar er zit een broekje onder. Het lijkt alsof je een rokje draagt. En ze zijn ook nog eens heel leuk! Wij hebben de leukste hier voor je op een rijtje gezet.

7. Spijkerbroekjes

Hoe jammer het ook is, spijkerbroekjes kunnen je het beste vermijden. Er ontstaat namelijk zo veel wrijving bij je bovenbenen. Of ga voor een die niet zo strak om je bovenbenen heen zit.

Vind je dat ze nog te veel aan het witte-melkflessen-syndroom lijden?
> Bedekte benen met warm weer, zo doe je het!

Laarsjes eronder en gaan!
>17 zomerjurken die je kan dragen tijdens het festivalseizoen

Shorts die netter zijn dan je standaard denim

(Visited 5.069 times, 1 visits today)