4 goede voornemens die wél haalbaar zijn

Goede voornemens worden volgens ons TOTAAL verkeerd begrepen. Het heet namelijk GOEDE voornemen, dat is positief. Maar we weten er allemaal zo’n negatieve lading aan te hangen. Minder drinken, stoppen met roken, minder geld uitgeven of tien kilo afvallen voor de zomer. Niet echt een fijn vooruitzicht voor het nieuwe jaar, wel?

Bovendien zijn deze voornemens niet echt realistisch. Wij hebben daarom positieve voornemens op een rijtje gezet die wél haalbaar zijn:

 1. Spontane dingen ondernemen

Al weken van te voren heb jij al afgesproken met je vriendin. Jullie gaan die dag echt even bijpraten. Maar uiteindelijk heb je een drukke week achter de rug. Belanden jullie op de bank en gaan jullie na de eerste (en dus de laatste) fles wijn naar bed. Eigenlijk is het veel leuk om eens spontaan af te spreken, gewoon even een drankje doen in de stad. Beseffen dat je nog moet eten, ergens dineren om vervolgens te belanden in de kroeg en een legendarische avond ervan te maken.

2. Vaker stappen

En daarbij komen we vanzelf op het volgende punt: minder Netflix. Spijt van een dronken avond hebben we nog nooit gehad. Maar de dagen die we kwijt zijn aan het OPNIEUW bekijken van alle Gossip Girl afleveringen, die hadden we misschien op een andere manier willen besteden. Dus even iets minder Netflix en vaker de deur uit.

3. Sparen voor die knappe tas

Kijk, superleuk al die tasjes van de ZARA. Maar als je nou heel even spaart en investeert in een designertas, dan heb je hier veel meer en veel langer plezier van. Dit geldt natuurlijk ook voor schoenen en jassen. Investeer in een goede jas die je volgende winter nog steeds wil dragen.

4. Betere scheermesjes kopen

Al jaren koop je wegwerpscheermesjes. Van die mesjes die per vijf verkocht worden voor twee euro bij de drogist. Want als je dan kijkt bij de duurdere merken heb jij al snel je winst uitgerekend. Maar als je eenmaal zo’n ‘luxe’ scheermes hebt gehad, wil je niets anders meer. Bovendien doe je daar ook veel langer mee.

Meer lezen?
Zo combineer je de kleur van 2018

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites