We kunnen er niet meer omheen: het koude weer met veel regen komt nu toch echt onze kant op. Hallo herfst en hallo nieuwe jas! Maar ook hallo keuzestress, want in welke jas trotseer jij deze winter een beetje fashionable? Op deze vraag roepen wij als antwoord heel hard: ‘RUITJESJAS!’ Benieuwd waarom? Lees dan snel verder.

1. Kort lesje geschiedenis

Ben jij een muziekliefhebber of muzikant? Dan weet je vast al hoe het zit. Het ruitjespatroon is namelijk ontstaan in de muziekwereld. Dit patroon werd het kenmerk van de muziekterm ‘2 tone’, wat een mix is van punk, ska en popmuziek. Later stond het zwart en witte ruitjespatroon voor gelijkheid in de samenleving! Uiteindelijk is het ruitjespatroon niet meer weg te denken uit de fashionwereld en zijn wij (en Burberry) tot op de dag van vandaag er nog steeds verliefd op.

2. Het maakt je outfit af

Op sommige dagen heb je gewoon zin om je meest basic outfit uit de kast te trekken. Lekker comfortabel en je kan wat langer in je bed liggen! Alleen kan zo’n outfit snel een beetje saai overkomen. Gelukkig is dit probleem zo opgelost met een geruite jas. Je hebt hem zo aangetrokken, plus je outfit ziet er chique en afgestyled uit. Ideaal, toch?

3. Voor ieder wat wils

Bij de geruite jas hoef je niet bang te zijn dat hij niet in jouw smaak valt. Er zijn namelijk super veel verschillende varianten! Denk aan de rode Schotse ruit, een grijze jas met kleine zwarte ruitjes of bruine met okergele ruiten. En dan heb je de geruite jas ook nog in lange of korte modellen. Met teddy voering of gladde voering: noem het maar op. Zoveel ruitjes (had ik het woord ruit al gezegd?), maar daardoor ook voor iedereen veel keuze. Ga eens naar de winkel of bestel er een aantal online en kijk welke variant bij jou past.

Voor welke variant van de geruite jas ga jij deze winter? Scrol snel naar beneden om alvast wat inspiratie op te doen!

(Visited 87 times, 1 visits today)