Waarom je je douchebeurt in de ochtend af wil sluiten met koud water

Toen jij vanmorgen onder de douche stond, dacht je hoogstwaarschijnlijk niet: “oh, laat ik anders even een koude douche nemen, lekker”. Begrijpen we helemaal, het is niet echt iets waar je naar uitkijkt. Maar nu hebben we shocking news. Houd je even vast: een koude douche nemen is GOED voor je.

Een koude douche verbrandt vet

We hebben twee soorten vet: wit en bruin. Wit vet is het vervelende soort vet waar we maar niet vanaf komen, wat we er ook aan doen. Bruin vet is het goede vet en zorgt ervoor dat je lichaam warm blijft. Als je een koude douche neemt, verbrand het bruine vet calorieën door je warm te houden.

Een koude douche boost je herstel na een workout

Atleten nemen vaak na een training of wedstrijd een ijsbad. Je moet er niet aan denken, maar het vermindert de spierpijn. We raden je niet aan om thuis een ijsbad te nemen, een koude douche is goed genoeg.

Een koude douche zorgt voor een good mood

Zou je niet meteen verwachten van een koude douche, right? Maar door een koude douche in de ochtend te nemen, neemt je hartritme toe. Dit resulteert in een rush van bloed, wat je de rest van de dag energie geeft.

Een koude douche geeft je een stralende huid en fantastisch haar

Say what? Als je minder acne wilt, is een koude douche perfect. Heet water droogt je huid uit, terwijl koud water je poriën aanscherpt en voorkomt dat ze verstopt raken. Koud water verstopt je poriën, waardoor vuil niet op je hoofdhuid ophoopt. Er wordt ook vaker gezegd dat je je haren moet uitspoelen met koud water. Hierdoor sluiten je haarschubben en gaat je haar mooi glanzen.

READ NEXT:
> 9 fouten die we maken onder de douche
> Dit lichaamsdeel vergeten we allemaal te scrubben
> De beste haarmaskers voor jouw type haar