Waarom mensen die vroeger 6’jes haalden nu succesvol zijn

Haalde jij vroeger op de middelbare school ook veel zesjes? Magertjes natuurlijk, maar hé voldoende is voldoende toch? Alhoewel je ouders en leraren dit niet altijd zo zagen is er eigenlijk niet zo heel veel mis met de zesjescultuur. Dit zijn namelijk een aantal redenen waarom mensen die vroeger zesjes haalden nu heel succesvol zijn.

Allereerst heb je geleerd om prioriteiten te stellen en deed je veel verschillende dingen buiten school om. Van een bijbaantje tot andere hobby’s, jij was altijd druk in de weer. Drukker dan met cijfers binnen slepen voor school. Maar eerlijk is eerlijk: je hebt al je tentamens gehaald. Jij wist gewoon precies op welk moment je moest pieken. Doordat je altijd zo druk was met andere dingen en je je niet volledig op school hebt gestort heb je wel veel (werk)ervaring opgedaan. Van de snackbar tot in de bloemenschuur, jij weet hoe je hard moet werken en dat is alleen maar goed.

Daarnaast heb jij geleerd om je eigen pad te volgen. Jij wist precies wat je wilde en je volgde niet het pad waarvan je ouders of school dachten dat het beste voor jou was. Je durfde je mond open te trekken en hoewel dat soms leidde (of nu nog steeds) tot flinke discussies, heb je er wel veel van geleerd. Je weet hoe je voor jezelf op moet komen en durft het zeker te zeggen als je het ergens niet mee eens bent. Omdat jouw focus nooit honderd procent op school lag, had je ook genoeg tijd om naast je bijbanen leuke dingen te doen met familie en vriendinnen. Ja, jij bent een echte levensgenieter en dat siert je.

Dus lees je dit en haal je veel zesjes? No worries, dat gaat helemaal goedkomen!

P.S. Weet je wie nog meer een zesjescultuur hadden? Mark Zuckerberg en Steve Jobs, niet geheel onbelangrijk!

READ NEXT:
8 signalen dat je op je moeder gaat lijken
Waarom sarcastische mensen de leukste zijn!
Dit herkent iedereen die veel zwart draagt