Is oogcrème niet gewoon een normale crème maar dan in een klein potje en veel duurder? Hoewel je dat misschien zou denken is dit jammer genoeg niet het geval. Oogcrèmes hebben namelijk veel voordelen, dus ben jij nog niet op de eye cream bandwagon, dan kun je maar beter snel beginnen. Wist je namelijk dat de huid rond je ogen vijf tot tien jaar sneller veroudert?

Rimpels

Dit heeft te maken met een aantal factoren. Ten eerste is er veel minder olieproductie rond je ogen, dan op je voorhoofd of neus bijvoorbeeld. Hoewel je op een jongere leeftijd hier waarschijnlijk een hekel aan gehad hebt (aangezien het ook een reden is voor puistjes), heb je er op lange termijn profijt bij. Je huid is namelijk dikker, waardoor je minder last hebt van rimpels.

Knijpen en het constant bewegen van je ogen kan ook rimpels veroorzaken. Fijne lijntjes en rimpels komen zowel uit schade door de zon en de productie van minder collageen als je ouder wordt. Collageen behoudt de elasticiteit van de huid. Vitamine C, peptiden en retinol versterken de productie van collageen. Dus kies dan ook voor oogcrèmes met ingrediënten. 

Droog

De huid rond je ogen heeft ook verschillende problemen dan de rest van je gezicht. Deze huid is dun, droog en plooit vanzelf. Hierdoor is het extra gevoelig en gezichtscrèmes zijn hiervoor gewoon té sterk. Zoals gezegd, heeft de huid rond de ogen weinig olieklieren, waardoor het één van de droogste gebieden van het gezicht is. De meesten van ons doen hier dan ook nog concealer, foundation en poeder op en deze producten (vooral matte versies) kunnen het nog verder uitdrogen. Goed smeren dus!

Donkere cirkels

Heb je last van donkere kringen onder je ogen? Dit heeft waarschijnlijk te maken met het zien van de bloedvaten door uw huid (dunne huid, remember?) Het probleem hierbij is dat het jammergenoeg grotendeels genetisch bepaald is. Hoe ouder je wordt, hoe meer uitgesproken ze zullen worden. Een dikke oogcrème kan hierbij wel wat helpen. Het zorgt ervoor dat de huid (tijdelijk) wat plumper wordt en dikker lijkt, waardoor de bloedvaten minder te zien zijn. Donkere kringen kunnen ook te maken hebben met zonnebeschadiging, zorg er dus voor dat je oogcrème zonnebescherming bevat.

Puffiness

Veel dingen kunnen ervoor zorgen dat je huid opgezwollen lijkt en meer vocht vasthoudt> Zoals zout eten of gewoon de manier waarop je slaapt. Een oogcrème in de vorm van een roller is dan perfect voor jou. De meeste rollers hebben een koud, zilver balletje die je over je wallen rolt. De kou zorgt ervoor dat de zwelling vermindert en het rollen masseert je onderogen waardoor het vocht zich verplaatst.

Hierdoor kun je ook heel wat rimpeltjes besparen
Rimpels weg föhnen? Ja, het kan!
OMG: dit wondermiddeltje hebben we allemaal nodig

(Visited 1 times, 1 visits today)