Waarom we allemaal ons haar knippen na een break-up

Of je nou een lange tijd bij elkaar bent geweest of niet. Als je op een vervelende manier uit elkaar gaat, voel je je nou eenmaal even klote. Misschien duurt het maar even en weet jij veel, misschien heb je er wel een half jaar voor nodig. Anyway, tijd voor een afspraak bij de kapper. Maar waarom eigenlijk? Waarom willen we zo graag een ander kapsel als een relatie wordt beëindigd?

Hier is dus een logische verklaring voor. Wanneer een relatie wordt beëindigd waarbij het enigszins onverwacht is of gewoon compleet onverwacht dan doet dat wat met je zelfverzekerdheid. Of je nou wil of niet. Onbewust heb je de drang om jezelf beter te laten voelen, er beter uit te zien en weer de regie over je eigen leven te nemen. De touwtjes in handen en zelf bepalen wat je doet. Zo’n nieuw kapsel laat duidelijk wie je was en wie je nu wordt. Het laat zien wanneer het over is gegaan tussen jullie en waar jij begint.

In een serie of film zie je ook vaak genoeg dat een kapsel van het personage rigoureus is veranderd. Dit wordt gedaan om aan te geven dat er een nieuwe periode aanbreekt.

En trouwens, dit is dus niet alleen bij vrouwen zo (mocht je dat denken). Mannen doen het net zo goed. Probleem is dat vrouwen net even wat vaker lang haar hebben dan mannen en bij vrouwen zie je dus heel snel verschil als ze terugkomen van de kapper. Bij mannen iets minder (we zijn allang blij als ze aankondigen dat ze gaan of zijn geweest).

Ons advies: doe het ook gewoon eens wanneer je gewoon nog helemaal happy in je relatie zit. Doe lekker wat JIJ wil en probeer eens de wensen van je lief te negeren. Hij of zij went er vanzelf wel weer aan. Girl, you got this!

Orange Is The New Black Hair GIF - Find & Share on GIPHY