Waarom wij de puffer coat trend met alle liefde overslaan

De puffer coat. Sommigen zijn fan en anderen niet. Daar zijn wij er een van. Wij hebben niet zoveel met deze jas.

De puffer coat is groots, maar om eerlijk te zijn hebben wij deze jas alleen nog maar op Pinterest gezien en nog helemaal niet op straat. Niet gek ook, wat deze jas is gewoon niet draagbaar. Heel leuk die puffer coat, maar hij is totaal niet realistisch.

Op Pinterest ziet deze jas er gaaf uit, daar kunnen we het niet mee oneens zijn. Alleen dragen al deze fashion bloggers hun puffer coat ALTIJD open. Wie draagt zijn jas helemaal open en half over zijn schouders als het -2 is? Nee precies, niemand! Deze bloggers dragen de jas waarschijnlijk even open voor de foto en gooien hem daarna weer terug in de kast, want als je deze jas dicht draagt zie je er uit als een Michelin poppetje. Je moet wel megaslank en lang zijn om zo’n jas te kunnen rocken.

Naast dat deze jas gewoon niet praktisch is, is hij ook nog eens onmogelijk om te combineren. Het enige item wat je onder de puffer coat kunt dragen is een strakke jeans en een simpele top. Aan zo’n jas heb je toch niks? De puffer coat is dus een dikke no voor ons. Wij gaan veel liever voor een stijlvolle trenchcoat die je wél dicht kunt dragen en die wél goed kunt combineren.

Wil je lezen over trends die we wél geweldig vinden?
TREND: embroidered jeans
TREND: patent leer is nu echt o-ver-al
Trend: Sterren op je nagels