Waarom zwarte koffie drinken dus wél gezond is

Yes! Koffie is gezond. Maar dan bedoelen we natuurlijk wel zwarte koffie en niet een opgeschuimde variant met caramelsaus erdoor (we’re looking at you, Starbucks). Ook al mag je hier van tijd tot tijd best van genieten, natuurlijk. Maar je snapt vast wel waarom dit iets minder goed is voor je lichaam. Er zijn meerdere redenen waarom gefilterde zwarte koffie wél heel gezond is. We leggen het je uit.

Huh wacht, niet ongezond?

Je hebt vast meerdere keren gehoord dat koffie ongezond is. Maar koffie is op zich niet ongezond. The thing is, de stof cafestol, die dus in koffie zit, verhoogt het cholesterol in het bloed. Gelukkig is hier een hele simpele oplossing voor. Bij het filteren van de koffie blijft de stof namelijk in het filter hangen. Koffie uit een filtermachine of een koffiepad-apparaat is dus veel gezonder dan ongefilterde koffie. En dan vooral voor mensen met een hoog cholesterolgehalte.

Dit zijn de voordelen

Koffie heeft veel voordelen, op de korte én lange termijn. Op korte termijn zal je merken dat je energieker bent, natuurlijk. Maar daarnaast verhoogt het ook je stofwisseling, waardoor je dus meer calorieën verbrandt. Op lange termijn beschermt het je tegen diabetes type 2, hart- en vaatziekten, hersenbloedingen, dementie, alzheimer en parkinson. Dankzij de enorme hoeveelheid antioxidanten wordt ook de kans op kanker verminderd. En alsof dat nog niet genoeg was, kan koffie een depressie helpen voorkomen.

Don’t drink too much

Hoewel er dus weinig cafestol in gefilterde koffie zit, adviseert het voedingscentrum om niet meer dan vier koppen per dag te drinken. Vanwege de cafeïne die kan zorgen voor slaapproblemen, hoofdpijn en angstgevoelens. Maar laat je vooral niet bang maken door de nadelen van koffie. Zolang je niet teveel drinkt, voorkom je problemen en geniet je juist van alle gezondheidsvoordelen.

En je hoeft je kopje niet eens meer zelf te zetten:
> Deze wekker zet koffie voor je

Zo heb je geen last meer van die vervelende vlekken op je tanden:
> Zo kom je van koffievlekken op je tanden af

Koop dit product als je gezonder wilt eten:
> Wil je gezonder eten? Dit is het enige wat je wil inslaan