Wakker worden met meer volume in je haar

Wakker worden met een flinke bos haar (dat ook nog eens goed zit), het lijkt bijna te mooi om waar te zijn. Het vogelnestje dat zich vannacht op je hoofd gevormd heeft, lijkt hier het bewijs van te zijn. Toch is het mogelijk om wakker te worden met meer volume in je haar dan toen je ging slapen.

1. ’s Avonds je haren wassen

Wil je meer volume in je haar? Dan is het handig om in de avond je haren te wassen. ’s Avonds douchen voordat je gaat slapen is sowieso al heerlijk, maar het heeft nog een voordeel. Door je haar ’s avonds te wassen kan je de volgende ochtend wakker worden met een volumineus kapsel.

2. Double the fun

Om wakker te worden met een volle bos haar moet je je haar de avond van tevoren twee keer wassen. Omdat je het twee keer wast, weet je zeker dat je alle vettigheid er uit hebt gewassen en dat de vettigheid in kwestie je haar niet verzwaard (wég volume). Doe jij nog meer fout tijdens het wassen van je haar? Lees het hier!

3. Pump up the volume

Als je je haar hebt gewassen gebruik je daarna een volume mousse, spray of serum op je handdoek droge haar. Verdeel het product over je haar en kam of borstel het daarna (rustig!) door zodat het product goed door je hele haar is verdeeld.

4. Pin it up

Je krijgt alleen volume in je haar als je het na het föhnen vast zet. Iedere keer als je een pluk droog hebt rol je deze om je vinger tot een rolletje en zet je deze vast met een schuifspeldje. Je kunt er voor kiezen om grote plukken te pakken, dit maakt je haar wat boller, of kleine plukken voor meer beweging in het haar. Zet de plukken niet te strak vast, dit is niet alleen oncomfortabel als je ligt maar zorgt ook voor teveel spanning op het haar waardoor het kan breken.

5. Sleep

Welterusten!

6. Volume!

Zodra je ’s ochtends wakker wordt, haal je de schuifspeldjes uit je haar en schud je je haar los. Geef je haar even tijd om iets uit te zakken en borstel het vervolgens rustig door. Als je haar nog teveel in verschillende delen uit elkaar valt, kun je je haar wat los blazen met een föhn. Wil je nóg meer volume? Gebruik dan een beetje droogshampoo. Voilá: een flinke bos haar is het resultaat!

READ NEXT
Deze kleine verandering zorgt voor VEEL meer volume in je haar
Zo ziet je haar er 3x dikker uit
7 haarproducten voor meer volume onder de 20 euro

Wil je meer tips voor het slapengaan? Lees verder!
Het grote MonStyle slaap-artikel