Wakker worden met een flinke bos haar (dat ook nog eens goed zit), het lijkt bijna te mooi om waar te zijn. Het vogelnestje dat zich vannacht op je hoofd gevormd had lijkt hier het bewijs van te zijn. Toch is het mogelijk om wakker te worden met meer volume in je haar dan toen je ging slapen. Hoe je dat doet? Lees snel verder…

Zo word je wakker met meer volume in je haar

1. Double the fun
Om wakker te worden met een volle bos haar moet je je haar de avond van tevoren twee keer wassen met volume shampoo. Omdat je het twee keer wast weet je zeker dat je alle vettigheid er uit hebt gewassen en dat de vettigheid in kwestie je haar niet verzwaard (wég volume). Wil je weten wat de meest gemaakte fouten zijn bij het wassen van je haar? Kijk dan hier!

2. Pump up the volume
Als je je haar hebt gewassen gebruik je daarna een volume mousse, spray of serum of je handdoek droge haar. Verdeel het product over je haar en kam of borstel het daarna (rustig!) door zodat het product goed door je hele haar is verdeeld.

3. Blow dry
De derde stap is het drogen van je haar. Maak het eerst voor het grootste gedeelte droog met een föhn en je handen. Als het bijna droog is verdeel je je haar in plukken en gebruik je een borstel om er extra volume in te krijgen. Deze borstels werken het best voor jouw haar!

4. Pin it up
Je krijgt alleen volume in je haar als je het na het föhnen vast zet. Iedere keer als je een pluk droog hebt rol je deze om je vinger tot een rolletje en zet je deze vast met een schuifspeldje. Je kunt er voor kiezen om grote plukken te pakken, dit maakt je haar wat boller, of kleine plukken voor meer beweging in het haar. Zet de plukken niet te strak vast, dit is niet alleen oncomfortabel als je ligt maar zorgt ook voor teveel spanning op het haar waardoor het kan breken.

5. Sleep
Welterusten!

6. Volume!
Zodra je ‘s ochtends wakker wordt, haal je de schuifspeldjes uit je haar en schut je je haar los. Geef je haar even tijd om iets uit te zakken en borstel het vervolgens rustig door. Als je haar nog teveel in verschillende delen uit elkaar valt kun je je haar wat los blazen met een föhn. Wil je nóg meer volume? Gebruik dan een beetje droogshampoo. Voilá: een flinke bos haar is het resultaat!

Wil je meer tips voor het slapengaan? Lees verder!
Het grote MonStyle slaap-artikel

(Visited 2,146 times, 3 visits today)