Wanneer rol je nou je broek op en wanneer niet?

Je outfit ziet er meestal in één keer een stuk knapper uit als je jouw broekspijpen oprolt. Je broekspijpen oprollen is zelfs zo trending geworden, dat je dit jaar ook broeken kan kopen waar de broekspijpen al van opgerold zijn. Het maakt je look stoerder en opvallender, maar soms kan je het ook beter laten. Wij vertellen je wat de do’s en dont’s zijn bij het oprollen van je broek.

Do: bij skinny jeans

Als je een mooie skinny jeans draagt met sneakers of laarsjes eronder, kan je ze nog mooier laten uitkomen door je broekspijpen op te rollen. Als je een beetje blote huid ziet tussen je sneakers of je laarsjes en je jeans, vallen jouw schoenen nog beter op. Bekijk hier nog meer manieren om jouw enkellaarsjes veel mooier uit te laten komen.

Do: bij een pantalon

Je ziet ze tegenwoordig steeds vaker in de winkel liggen, pantalons die al omgeslagen zijn. En dat is niet voor niets. Een pantalon ziet er op zich wat chicquer uit dan een denim jeans. Maar als je de onderkant oprolt, zorgt dit voor een meer casual effect, en dat contrast is erg leuk om mee te spelen. Altijd doen dus!

Do: voor een stoerdere touch

Over dat contrast gesproken: je kan eigenlijk bij ieder chique item dat je draagt, je broek het best oprollen aan de onderkant. Draag je een chique blouse of een chique jas? Dan staat het contrast ook echt super. Je look wordt er stoerder en meer casual van.

Do: bij je boyfriend jeans

Een boyfriend jeans staat een opgerolde onderkant ook altijd érg knap. Hierdoor wordt de onderkant iets smaller. De broek zit strakker om je enkels en ziet er daardoor iets aangekleder uit.

Don’t: bij wijd uitlopende broeken

Heb je een mooie flared jeans in je bezit? Ook al loopt de broek maar een beetje wijd uit, je kan je broekspijpen hierbij echt beter niet oprollen. Het ziet er gek uit, echt, just don’t. Wist je dat je deze schoenen trouwens het best kan dragen onder je flared jeans?

Don’t: bij een zwarte jeans en zwarte schoenen

Heb je een zwarte skinny jeans gecombineerd met zwarte enkellaarsjes? Dan kan je je broek beter niet oprollen. Zo creeer je namelijk (onnodig) een breeklijn, hierdoor lijken je benen korter dan dat ze zijn. Laat je laarsjes dus mooi met je jeans aansluiten. Je benen lijken zo langer.

 

READ MORE:
> 4 tips om de perfecte vintage jeans te scoren
> Dit zijn de fouten die je maakt bij het kopen van een jeans!
> Zo maak je zelf een raw hem aan je jeans!

PHOTO CREDITS: STORMWES