Als je gek bent op warme chocolade en je een keer een variatie wilt drinken op die standaard warme chocolademelk, ga dan voor dit recept. Je kan er ongeveer 8 mokken mee vullen. En eigenlijk is chocolade ook hartstikke goed voor jeso don’t feel guilty. Dit is het lekkerste recept voor warme chocolademelk dat je OOIT gaat vinden.

Ingrediënten

– 300 gram kristalsuiker
– een paar druppels verse limoen sap (ongeveer een vierde van een theelepel)
– een liter melk op kamertemperatuur
– zout
– slagroom en karamelsaus
– 225 gram melk chocolade, fijn gehakt
– 55 gram pure chocolade, fijn gehakt

 

En zo maak je hem klaar:

  1. Doe de suiker en de verse limoensap samen in een kleine kom en meng dit samen. Roer het door elkaar totdat de suiker is opgelost.
  2. Zet een pannetje op het het vuur en zet de temperatuur niet te hoog. Laat de pan alvast warm worden. Doe hierna de suiker en het limoenmengsel in de pan. Roer het goed! Begin hier meteen mee en blijf roeren, anders brand de suiker aan. De suiker zal snel koken. Nadat het vloeibaar is geworden zal de suiker verkleuren, blijf door de suiker roeren tot het een lichtbruine kleur heeft. De suiker is nu karamel!
  3. Giet al roerend de melk in de pan bij de karamel. De karamel kan samen klonteren, maar als je goed blijft roeren zal de karamel smelten voordat de melk heet is en je zal een glad mengsel overhouden.
  4. Zodra je bellen gaat zien in de melk, langs de zijkanten van de pan, haal je de pan van het vuur. Laat de melk niet koken, maar laat het alleen warm worden! Strooi nu de gehakte chocolastukjes erbij in de pan en roer dit ook tot één geheel tot het glad is en de chocolade is gesmolten. Voeg een snufje zout toe, proef de chocolademelk en voeg nog iets meer zout toe als je dit nodig vindt.
  5. Doe de chocolademelk nu in een mooie mok en maak het af met een lekkere toef slagroom (of niet als je er niet van houdt) en giet de karamelsaus er overheen. Je kan de chocolademelk nog een week bewaren in de koelkast. Als je de chocolademelk uit de koelkast haalt, kan je hem weer in de magnetron of op het vuur warm maken! Ben je nog op zoek naar een lekkere snack voor bij je warme chocolademelk? Probeer deze cake dan eens. Enjoy!

Meer lekkere dingen om te proberen en zelf te maken:
Houd jij ook van Oreo? Dan wil je deze oreo shotjes proberen
Dit zijn de nieuwe Tony’s Chocolonely smaken
RECEPT: Zo maak je zo’n superlekkere freakshake

PHOTO CREDITS: UNKNOWN
(Visited 1 times, 1 visits today)